Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Ιουν-2021 08:17

  Διεθνής διαγωνισμός για το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών

  Διεθνής διαγωνισμός για το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με την διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, ενέκρινε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για το νέο κτίριο στο οποίο θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών. 

  Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 113 εκατ. ευρώ.

  Στο νέο κτίριο που πρόκειται να κατασκευαστεί στην οδό Πειραιώς 166, στο ύψος του Ταύρου, θα στεγαστούν όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, οι οποίες σήμερα φιλοξενούνται σε 13 επιμέρους κτίρια, συμβάλλοντας στη μείωση των λειτουργικών εξόδων και εξασφαλίζοντας έσοδα για το Δημόσιο από τα μισθώματα περί τα 3 εκ. ευρώ ετησίως. Στο συγκεκριμένο ακίνητο σήμερα στεγάζεται το Κεντρικό Εργαστήριο Δημοσίων Εργων, μια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.

  Όπως αναφέρεται στην απόφαση για την διενέργεια του Διεθνούς Διαγωνισμού, "το αντικείμενο της προς ανάθεση Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση ενός λειτουργικού, σύγχρονου κτηριακού συγκροτήματος που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Γ.Γ.Υ. του ΥΠ.Υ.ΜΕ. και το οποίο θα σχεδιαστεί με βάση τις "Αρχές" του Βιοκλιματικού Σχεδιασμού στις οποίες συνυπάρχουν το Περιβάλλον και η Ενέργεια και θα πρέπει να επιτύχει πιστοποίηση LEED (Silver ή ανώτερο) και μίας πεζογέφυρας επί της οδού Πειραιώς που εξασφαλίζει την πρόσβαση στο κτήριο.

  Επιπλέον, περιλαμβάνει την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, τμήμα του οποίου βρίσκεται σε όμορο οικόπεδο ιδιοκτησίας της Ο.Σ.Ε. Α.Ε. που διαχειρίζεται η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., το οποίο θα αποτελεί ουσιαστικά την πρόσβαση μεταξύ του υπό ανέγερση κτηριακού συγκροτήματος και του σταθμού "Ρουφ" του Προαστιακού σιδηροδρόμου. Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται και η διάνοιξη οδού που προβλέπει το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, καθώς και η κατεδάφιση των υφιστάμενων κτισμάτων σε τμήμα του οικοπέδου".

  Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, δήλωσε: "Ένα σημαντικό έργο ΣΔΙΤ για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το νέο, σύγχρονο, βιοκλιματικό κτιριακό συγκρότημα στην οδό Πειραιώς, που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, σήμερα δημοπρατείται και μία ακόμη δέσμευσή μας υλοποιείται εντός χρονοδιαγράμματος. Ένα έργο, που σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία μας, και που θα αποτελέσει ‘‘στολίδι’’ για μία υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας και συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμισή της ξεχωρίζοντας με τη βιοκλιματική και καινοτόμα δομή του, αλλά με και την πράσινη ταυτότητά του. Με τέτοια έργα εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές της χώρας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επαναφορά της σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης".

  Ελένη Μπότα

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ