Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 29-Μαϊ-2021 11:09

  Απονομή ευφήμου μνείας στον στρατιωτικό σύνδεσμο που είναι υπεύθυνος για την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά εμβολίων

  Απονομή ευφήμου μνείας στον στρατιωτικό σύνδεσμο που είναι υπεύθυνος για την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά εμβολίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την ηθική αμοιβή της "Ευφήμου Μνείας" τιμήθηκε ο σύνδεσμος -υπεύθυνος επικοινωνίας μεταξύ της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και των Ενόπλων Δυνάμεων ταξίαρχος Αρίστος Περρής, επικεφαλής της ομάδας που έχουν αναλάβει τον συντονισμό και τον έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας καθώς και τη διαχείριση των εμβολίων κατά του κορωνοϊού COVID-19, αναφορικά με την αποθήκευση, την μεταφορά και την παράδοση τους στα εμβολιαστικά κέντρα. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, την εύφημο μνεία απένειμε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος για τον υψηλό ζήλο επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε, τόσο στο πλαίσιο της επιχείρησης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" όσο και στην γενικότερη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του  COVID - 19.

  Ειδικότερα το έργο του εν λόγω προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της επιχείρησης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", συνοψίζεται:

  -Στην έγκαιρη, ασφαλή και ορθή αποστολή 5.356.000 εμβολίων σε 705 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία διανεμήθηκαν σε συνεργασία με φαρμακαποθήκες και μεταφορικές εταιρείες, πραγματοποιώντας 1.650 δρομολόγια.

  -Στην επιτυχή σχεδίαση και πλήρη εκτέλεση 1.915 αποστολών εμβολίων σε όλα τα νησιά της χώρας. Ειδικά για τον εμβολιασμό των κατοίκων στα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων, πραγματοποιούνται μεταφορές με ελικόπτερα που έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και με πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

  -Στη διάθεση μεταφορικών μέσων στον ηπειρωτικό χώρο και στα νησιά, για τη μεταφορά εμβολίων σε έκτακτες περιπτώσεις ή σε απομακρυσμένους προορισμούς.

  Πέραν της διανομής εμβολίων, ο ταξίαρχος Αρίστος Περρής και η ομάδα του ανέλαβε και το έργο διανομής των Self Tests σε 10.300 φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουν παραληφθεί και διανεμηθεί 24.200.000 Self Tests, ενώ αναμένονται επιπλέον 10.800.000.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ