Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Μαϊ-2021 18:10

  Κορονοϊός: Συνολικά πρόστιμα ύψους 87.350€ σε 70.459 ελέγχους την Πέμπτη

  Κορονοϊός: Συνολικά πρόστιμα ύψους 87.350€ σε 70.459 ελέγχους την Πέμπτη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Πέμπτη 27.05.2021 συνολικά 70.459 ελέγχους και κατέγραψαν 204 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. 

  Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 87.350€.

  Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (57.865).

  Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  1. Μη χρήση μάσκας/Μη τήρηση αποστάσεων 
  2. Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης/Επίδειξη μη νόμιμης βεβαίωσης
  3.Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου 

  Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  Περιφέρεια Αττικής
  - Η ΕΑΔ επέβαλε ένα πρόστιμο ύψους 3.000€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω μη τήρησης της νόμιμης απόστασης  μεταξύ δύο (2) σκαμπό από τη επόμενη δυάδα σκαμπό σε χρήση μπαρ.
  - Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας προστασίας.
  - Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 4.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραμονή θαμώνων και μη τήρηση της απαγόρευσης αναπαραγωγής μουσικής. 

  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  - Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε έναν (1) υπήκοο Αλβανίας παράνομα εισερχόμενο στη χώρα.
  - Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της απαγόρευσης αναπαραγωγής μουσικής.
  - Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβασης ωραρίου λειτουργίας.

  Περιφέρεια Κρήτης
  - Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ και προχώρησε σε σύλληψη ενός  (1) φυσικού προσώπου για παραβίαση υποχρέωσης κατ΄οίκον περιορισμού (καραντίνα).
  - Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση της απαγόρευσης αναπαραγωγής μουσικής.

  Περιφέρεια Πελοποννήσου
  - Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ και προχώρησε σε σύλληψη  ενός (1) φυσικού προσώπου για παραβίαση υποχρέωσης κατ΄οίκον περιορισμού (καραντίνα).

  Επικράτεια
  - Τα κλιμάκια της ΕΑΔ διενήργησαν ελέγχους σε εξήντα (60) αντικείμενα και σε διακόσια ενενήντα έξι (296) φυσικά πρόσωπα.
  - Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

  Γ. Τετραψήφιο 1520:

  Το 1520 δέχτηκε συνολικά εκατόν ενενήντα τέσσερις (194) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

  Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

  Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ