Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Μαϊ-2021 13:03

  Δημόσιο: Τι αλλάζει στην εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

  Δημόσιο: Τι αλλάζει στην εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Κατσαγάνη

  Αλλαγές στη διαδικασία εισαγωγής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, κος Μάκης Βορίδης.

  Πιο συγκεκριμένα, ο ΥΠΕΣ, κος Μάκης Βορίδης ανέφερε πως το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) έχει δύο βασικά καθήκοντα. Κατά πρώτον, την ανάπτυξη της ικανότητας της επιμόρφωσης των δημοσίων υπαλλήλων και κατά δεύτερον, το ''πάντρεμα'' της δημόσιας διοίκησης με την κολτούρα του ιδιωτικού τομέα. Ο ίδιος ανέφερε πως φιλοφοξία μας είναι να εντείνουμε την εργασία που ήδη κάνουμε αλλά και να δώσουμε έμφαση στην παραγωγή στελεχών. Ο ΥΠΕΣ, σημείωσε ότι θα έλθει νομοθετική πρωτοβουλία που θα φέρει αλλαγή στον τρόπο των εξετάσεων στην Εθνική Σχολή Δημόσια Διοίκησης. Ο κος Βορίδης τόνισε πως θα προχωρήσει η επιμόρφωση στελεχών και η κατάρτιση των συμβούλων ακεραιότητας.

  Ο ΥΠΕΣ, επίσης, εξήγγειλε την συνεργασία του ΕΚΔΔΑ με την Microsoft με 5.000 ωφελούμενους. Ανέφερε, παραπέρα, πως χρειάζεται εξωστρέφεια με συνεργασία με άλλες σχολές του εξωτερικού.

  Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, κα Εύη Δραμαλιώτη, ανέφερε πως έρχεται η αναδιαμόρφωση του εισαγωγικού διαγωνισμού στον εν λόγω φορέα.

  Συγκεκριμένα, ανέφερε πως θα υπάρξει ενίσχυση του β' σταδίου εισαγωγικού διαγωνισμού, ανίχνευση της βέλτιστης διοίκησης και διαχείρισης της ικανότητας των υποψηφίων και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με την γαλλική Ecole National Administration.

  Η κυρία Δραμαλιώτη τόνισε πως στο α΄στάδιο του εισαγωγικού διαγωνισμού δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, αλλά στο β' στάδιο θα υπάρξει:

  - γραπτή και προφορική δοκιμασία στην ενότητα ''δημόσια διοίκηση και διακυβέρνηση''

  - γραπτή δοκιμασία σε ξένη γλώσσα

  - γραπτή διαδικασία σε φάκελο επίκαιρου θέματος, με επιλογή θεματικής ενότητας   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ