Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Μαϊ-2021 14:00

  Βόμβες Καλογρίτσα για Ν. Παππά-Βαξεβάνη και Documento - "Έφυγα γιατί ήθελαν να γράφω για την Μαρέβα"

  Βόμβες Καλογρίτσα για Ν. Παππά-Βαξεβάνη και Documento - "Έφυγα γιατί ήθελαν να γράφω για την Μαρέβα"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17.30

  Βόμβες εκτόξευσε εκ νέου κατά του Νίκου Παππά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, κατά τη σημερινή κατάθεσή του στην Προανακριτική στη Βουλή για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και του σχετικού διαγωνισμού επί κυβερνήσεων Τσίπρα.

  Η νέα βόμβα αφορά την εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη, για την οποία είπε ότι έδωσε 3 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει, μετά από ασφυκτικές πιέσεις του Νίκου Παππά, ενώ αποκάλυψε και τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε.

  Ο κ. Καλογρίτσας ανέφερε ότι έφυγε όταν του ασκήθηκαν πιέσεις να αρχίσει να γράφει "αποκαλύψεις" για τη σύζυγο του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προέδρου της ΝΔ - και σήμερα πρωθυπουργού - Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα και τη σύζυγο του άλλου μεγάλου "εχθρού" του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

  Χρήστος Καλογρίτσας: Δεν ήθελα κουτσομπολιά για τη Μαρέβα

  Χρήστος Καλογρίτσας: Κάποια στιγμή διαφώνησα με τη γραμμή και είπα ότι δεν θέλω να συνεχίσω, γιατί θέλανε να μπλέξουν τον γιο μου. Όταν είχα την εφημερίδα Πρώτη, έκανα αντιπολίτευση στον Παπανδρέου. Μου φέρνανε πολιτικοί και δημοσιογράφοι υλικό να γράψω κατά της Μιμής. Δεν έγραψα ποτέ. Για τον Παπανδρέου έγραφα. Όχι κουτσομπολιά για τη γυναίκα του όμως. Σε αυτή την ίδια κατεύθυνση είδα ότι μπαίνανε οι γυναίκες, όπως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή του Στουρνάρα. Διαφώνησα τότε. Δεν ήθελα το όνομα του γιου μου σε αυτά. Ήλθε τότε ένα σημαίνων πρόσωπο από Μαξίμου. Με πίεσε. Αρνήθηκα κι έφυγα.

  Πώς βγήκε το Documento

  Χρήστος Καλογρίτσας: Μου λέει ο Νίκος "πρέπει να βγει αμέσως εφημερίδα. Τώρα, τώρα, τώρα". Μετά μου λέει πως πρέπει να βγει με τον Βαξεβάνη. Δεν τον ήξερα. Τον είχα δει σε μια βάπτιση. Μου είπαν πως "αφού δεν υπάρχει το όνομα σου στην τηλεόραση, να μπεις". Μπήκα τελικά. Για το Ντοκουμέντο δάνεισα χρήματα. Το χρηματοδότησα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που αποφάσισαν. Το λογιστήριο έχει αποδείξεις για 2,9 εκατ ευρώ. Όπως όλοι ξέρετε όμως για τέτοια εγχειρήματα υπάρχουν και κάποια χρήματα "απ΄ έξω". Το λογιστήριο τα έχει όλα αυτά. Επιβεβαιώνω πως έδωσα 3 εκατ δανεικά.

  Θανάσης Πλεύρης: Σας ζήτησε ο κύριος Παππάς να φύγετε από το Ντοκουμέντο;

  Χρήστος Καλογρίτσας: Ναι, μου ζήτησε η ομάδα να φύγω. Θα διαβάσω κι άλλο sms με Παππά. Μα ρωτάει στις 19 Γενάρη 2017.

  "Τι έγινε με εφημερίδα"; "Νίκο μου όλα καλά". Παππάς: "περί κλεισίματος ακούω. ΠΡΟΣΕΞΕ"! "Νοικοκύρεμα. Όχι κλείσιμο". Απαντώ. "Με το ΠΡΟΣΕΞΕ τι εννοείς";

  Τελικά δεν ευδοκίμησαν τα πράγματα . Μάλιστα την τελευταία Κυριακή με φώναξαν σε ένα σπίτι με τέσσερα πέντε άτομα. Συζητούσαν για το θέμα μου, αν θα καταστρεφόμουν ή όχι, χωρίς εμένα. Θυμάμαι μια γυναίκα . Ήταν ο Νίκος Παππάς και κάποιοι άλλοι. Η ομάδα του Νίκου και κάποιοι άλλοι. Είπαν πάμε να βρούμε τα χρήματα. Είπαν κάποια ονόματα επιχειρηματιών ...Δεν ήμουν εγώ στην ομάδα αυτή.

  Ήμουν πιο πέρα. Με αφαίρεσαν από τη συζήτηση και θεώρησα πως με προσέβαλαν για αυτό. Το βράδυ υπογράφηκε η επιστολή αποχώρησης μου από το εγχείρημα. Την συνέταξε ο Παππάς και η ομάδα του. Όχι εγώ. Διαφώνησα, μάλιστα επειδή είχα κάποιες προσωπικές αναφορές, όμως μου είπαν "ή έτσι ή φεύγεις από εδώ". Με εκβίασαν. Και τελικά είπα "οκ έτσι".

  Τη βραδιά αυτή περνούσα μεγάλη στεναχώρια. Ήταν και η γυναίκα μου. Μετά από αυτό με διώξανε. Μου δώσανε το Φιλί του Ιούδα και με διώξανε.

  Ο Χρήστος Καλογρίτσας για Μαρινάκη και Κοντομηνά

  Θανάσης Πλεύρης: Εχετε τρόπο να αποτυπώνονται αυτά τα στοιχεία; Υπάρχει κάτι ενδεικτικό;

  Χρήστος Καλογρίτσας: Εχω μια γραμματέα 40 χρόνια, που όμως τώρα δεν μπορεί…Αποτυπώνονται όμως.

  Θανάσης Πλεύρης: Εκτός από Κοντομηνά και Μαρινάκη συναντήσατε κι αλλά πρόσωπα κατ’ εντολή Νίκου Παππά;

  Χρήστος Καλογρίτσας: Με έστελναν. Δεν πήγαινα. Είδα κι αλλά πρόσωπα. Τον κύριο Μαρινάκη δεν τον είχα δει ποτέ. Πρώτη φορά τον είδα εκεί. Είδα πολλά. Είδα άλλους επιχειρηματίες...

  Μου είπε ο Μαρινάκης πως "ήμουν στο Μαξίμου το μεσημέρι και μίλησα με τον Νίκο για το θέμα". Αυτό έγινε την ημέρα που είδα τον κύριο Μαρινάκη.

  Ο ρόλος του δικηγόρου των off shore Αρτεμίου

  Να σας πω και για τον Αρτεμίου. Είχαμε κάνει αρκετά ραντεβού. Κι από αυτή την πλευρά είχαμε πει πως θα μπορούσαμε να τα βρούμε τα χρήματα. Ναι. Είχα δει τον κύριο Αρτεμίου.

  Θανάσης Πλεύρης: Αρα η οποία συνεννόηση με τον κύριο Μαρινάκη έγινε μεταξύ Μαρινάκη και Παππά κι εσείς εκτελούσατε απλά εντολές;

  Χρήστος Καλογρίτσας: Σας το είπα. Εγώ υπάκουα τυφλά. Έδωσα το όνομα μου. Αυτά. Ήμουν ένα άγραφο sms email. Αυτό ήμουν. Αντί να το στείλουν χρησιμοποιούσαν εμένα.

  Θανάσης Πλεύρης: Ο κύριος Αρτεμίου έλεγε πως θα έβαζε ο ίδιος λεφτά ή για λογαριασμό τρίτων;

  Χρήστος Καλογρίτσας: Ηταν ο Αρτεμίου ο ίδιος ο κύριος Παππας. Είχε τον τρόπο λόγω των επαφών του να φέρει λεφτά. Ο Αρτεμίου έλεγε πως 99% είχαν τα χρήματα και ο Παππάς έλεγε 100%.

  Ο κύριος Καλογρίτσας ανέφερε ότι ήταν το άγραφο SMS και e-mail του κύριου Παππά στις συναντήσεις που έκανε με επιχειρηματίες, αναφέρθηκε στην σχέσεις Παππά- Αρτεμίου και πρόσθεσε πως τελικά τους εξυπηρέτησε και "του έδωσαν το φιλί του Ιούδα".

  Συνεχίζεται και αύριο η κατάθεση Καλογρίτσα

  Η επιτροπή θα εξετάσει τον κ. Καλογρίτσα και αύριο στις 11:00 π.μ., οπότε και αναμένεται να "κλείσει" ο κύκλος των ερωτήσεων που δέχεται από τους εισηγητές των κομμάτων.

  Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για διαδικαστικά ζητήματα, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Σταύρος Κελέτσης είπε ότι μετά τον κ. Καλογρίτσα, η επιτροπή ενδέχεται να καλέσει και άλλους μάρτυρες.

  Σε ερώτηση για την αντίδρασή του στη μήνυση του κ. Παππά, ο κ. Κελέτσης είπε ότι (ο καθένας) έχει το δικαίωμα να αμυνθεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Αυτό δεν το απεμπολώ. Θα το χρησιμοποιήσω αν και όταν χρειαστεί τόνισε ο κ. Κελέτσης, διευκρινίζοντας ότι η όποια του κίνηση θα γίνει μετά το πέρας των εργασιών της προανακριτικής.

  Πηγή: TheTOC.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ