Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 13:45

  Ο Νικ. Παππάς κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής

  Ο Νικ. Παππάς κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Για αδικήματα όπως ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος ζητεί ο Νικ. Παππάς να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής, για τις καταγγελίες Καλογρίτσα και τις τηλεοπτικές άδειες, Στ. Κελέτσης.

  Ο ελεγχόμενος πρωην υπουργός υπέβαλε μήνυση κατά του Σταύρου Κελέτση, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού τον κατηγορεί για αλλοίωση των πρακτικών της επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με τα sms που φέρονται να είχαν ανταλλάξει την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

  Όπως δήλωσε ο κ. Παππάς, "....η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της. Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα.

  Καταθέσαμε μήνυση κατα του Προέδρου της Επιτροπής του κ.Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότ κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του”.

  "...Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση όταν, είναι ένορκη είνια αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει όύτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα”, ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννη Μαντζουράνης.

  "...Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε δήλωσε ο δικηγόρος Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ