Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Μαϊ-2021 20:15

  Επεκτείνεται η δυνατότητα παραλαβής δικαστικών αποφάσεων μέσω του gov.gr

  Επεκτείνεται η δυνατότητα παραλαβής δικαστικών αποφάσεων μέσω του gov.gr
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επεκτείνεται η δυνατότητα της ψηφιακής αίτησης και παραλαβής επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων, μέσω του συστήματος της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης.

  Η εφαρμογή είχε ξεκινήσει πιλοτικά από το Πρωτοδικείο και Εφετείο Πειραιώς και το Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Τώρα, επεκτάθηκε στον 'Αρειο Πάγο, το Εφετείο Θεσσαλονίκης, τα Πρωτοδικεία Βέροιας και 'Αμφισσας και το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας. Επιπρόσθετα, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, και στα υπόλοιπα δικαστήρια της χώρας.

  Η πιλοτική λειτουργία του συστήματος gov.gr ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021 με απόφαση των υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα.

  Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο μνημόνιο συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι γενικοί γραμματείς των συναρμοδίων αυτών δύο υπουργείων, Λεωνίδας Χριστόπουλος και Πάνος Αλεξανδρής, με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δικαιοσύνης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ