Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Μαϊ-2021 18:18

  Ίλβα Γιόχανσον: Χρειάζεται να δουλέψουμε τη σχέση μας με την Τουρκία

  Ίλβα Γιόχανσον: Χρειάζεται να δουλέψουμε τη σχέση μας με την Τουρκία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Χρειάζεται να δουλέψουμε τη σχέση μας με την Τουρκία", ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

  Σημείωσε ότι η Τουρκία φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, αριθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο από όλες τις υπόλοιπες χώρες. "Θέλουμε συγκεκριμένες δράσεις από την Τουρκία", τόνισε αναφερόμενη στον έλεγχο και την πρόληψη, τις επιστροφές και την στήριξη των προσφύγων.

  Η Ευρωπαία Επίτροπος μιλώντας για το πόσο έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια οι μεταναστευτικές ροές, τόνισε ότι σήμερα πια η πλειοψηφία όσων έρχονται παράνομα στην Ευρώπη, δεν δικαιούνται προστασίας και πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους. Σχετικά ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τις ηγεσίες αφρικανικών χωρών που δείχνουν πρόθυμοι για συνεργασία για τον έλεγχο των αποχωρήσεων και τις επιστροφές των μεταναστών.

  Τέλος, η κ. Ylva Johansson έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Frontex σημειώνοντας ότι πρέπει να λειτουργεί πολύ αυστηρά και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που υπάρχουν. "Δεν είμαι ικανοποιημένη από τον χρόνο που χρειάστηκε για να τηρήσει τον νέο κανονισμό", είπε προσθέτοντας ότι "χρειάζεται συνολικά μία νέα νοοτροπία και κουλτούρα για πιο αποτελεσματική και ταχύτερη δράση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ