Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Μαϊ-2021 15:15

  Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών για "μαύρες λίστες"

  Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών για "μαύρες λίστες"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε σήμερα με αφορμή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων σύμφωνα με την οποία  "το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο "ομάδες πίεσης” με αποκλειστικό σκοπό να επηρεάσουν με τρόπο αθέμιτο δικαστικούς λειτουργούς που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης, ιδίως επιμέλειας ανήλικων τέκνων. Στοχοποιούν συγκεκριμένους δικαστές που εξέδωσαν αποφάσεις μη αρεστές, καταρτίζοντας "μαύρες λίστες", καλούν σε υποβολή ομαδικών αναφορών, απειλούν χυδαία όποιον δικαστή "ανοίγει πόλεμο μαζί τους", λειτουργώντας έτσι με όρους εκβιαστικούς. Παρεμφερής μέθοδος είναι και οι ανοιχτές επιστολές δήθεν αγανακτισμένων πολιτών που απευθύνονται στον Πρωθυπουργό και εκθέτουν το "προσωπικό τους δράμα" με αβάσιμες αιτιάσεις και συκοφαντίες".

  Το θέμα έρχεται στην επιφάνεια την ίδια ημέρα που κατατέθηκε στη Βουλή το θέμα του νομοσχεδίου για την "συνεπιμέλεια", το οποιο, χωρίς να αναφέρεται στην ανακοίνωση των δικαστών, δεν αποκλείεται να αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία συγκεκριμένες ομάδες δημοσιοποιούσαν τα προβλήματά τους για την αποξένωση από τα παιδιά τους και τις δικαστικές αποφάσεις που κατά την γνώμη τους, τους αδικούσαν.

  Η έρευνα

  Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου με αφορμή όλα αυτά διέταξε προκαταρκτική εξέταση για  τις διαδικτυακές αναρτήσεις σε βάρος δικαστικών λειτουργών που κρίνουν υποθέσεις οικογενειακής φύσης, ιδίως επιμέλειας ανήλικων τέκνων.  Αφορμή ήταν τόσο οι αναρτήσεις  για "μαύρες λίστες" δικαστών με προτροπές για ομαδικές αναφορές σε βάρος τους, αλλά και οι ανοιχτές επιστολές "δήθεν αγανακτισμένων πολιτών" που απευθύνονται στον πρωθυπουργό, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

  Και συμπληρώνει πως  "αποκλειστικός σκοπός των εν λόγω "ομάδων πίεσης" είναι να επηρεάσουν με τρόπο αθέμιτο τους δικαστικούς λειτουργούς ακόμη και να τους εκβιάσουν προκειμένου  να πετύχουν αρεστές  για αυτούς αποφάσεις".

  Στο πλαίσιο της  έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης θα διαπιστωθεί  η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτων διωκόμενων αδικημάτων σε βάρος δικαστών.

  Διαβάστε ακόμη:
  Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ