Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Μαϊ-2021 13:07

  Αναφορά με σοκαριστικές καταγγελίες για το γηροκομείο στα Χανιά από οικογένειες τροφίμων

  Κατάλογο 95 μαρτύρων προτείνει το Γηροκομείο Χανίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καταγγελίες οικογενειών τροφίμων στο Γηροκομείο Χανιών εγχείρησε στον Άρειο Πάγο η δικηγόρος Μαρία Παπαδάκη που τις εκπροσωπεί εκφράζοντας, όπως ανέφερε, ενστάσεις για τη μέχρι τώρα στάση της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφέρειας Χανίων, που είναι οι εποπτευουσες αρχές, για τη λειτουργία της δομής.

  Μετά την υποβολή της αναφοράς, η κα Παπαδάκη είπε πως "μας έκαναν εντύπωση δηλώσεις της πλευράς των δικηγόρων του Γηροκομείου… Όταν έγινε ο έλεγχος πριν λίγες εβδομάδες, βρέθηκαν 55 άτομα υπό την εποπτεία μιας και μόνο υπαλλήλου, κάτι που παραβιάζει σαφώς τον νόμο. Πολλοί από τους γέροντες βρέθηκαν κλειδωμένοι στο υπόγειο. Πρόκειται για προφανείς παραβάσεις που δεν μπορεί να διαφεύγουν του ελέγχου της Περιφέρειας. Επίσης οι ύποπτοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν αναφορές στις αρχές, ενώ υπάρχουν μηνύσεις, καταγγελίες κλπ ήδη από το 2009 και δεν μπορούν να παραβλεφθουν από την εποπτεύουσα αρχή. Οι δικηγόροι των υπόπτων αναφέρονται και στο θέμα της πυρασφάλειας, οτι οι μέχρι τώρα έλεγχοι δεν ανέδειξαν πρόβλημα. Πώς γίνεται αυτό; Η μονάδα από το 2009 έως το 2019 λειτουργούσε χωρίς άδεια", ανέφερε, παραπεμποντας στις δηλώσεις των συνηγόρων της πλευράς της διοίκησης.

  "Αυτές οι δηλώσεις εύλογα μας θορύβησαν. Επίσης όταν οι συνήγοροι των υπόπτων κάλεσαν μάρτυρες, μεταξύ αυτών περιλαμβάνουν στελέχη της περιφέρειας και της εποπτεύουσας αρχής. Μου φαίνεται εξαιρετικά παράδοξο να γίνονται δημόσιες δηλώσεις που διαψεύδονται παραχρήμα από έγγραφα, σε μια τέτοια υπόθεση δημοσίου ενδιαφέροντος.

  Το στάδιο αυτό δεν είναι το στάδιο που λαμβάνονται καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης και το αίτημα υποβάλλεται χάριν εντυπωσιασμού. Οι ύποπτοι έχουν καταρτίσει κατάλογο με 148 μαρτυρες υπεράσπισης και ακόμα αδυνατούν να μας πουν τον αριθμό των νεκρών στο γηροκομείο".

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ