Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Μαϊ-2021 18:36

  Κικίλιας: Αυξάνονται τα κρούσματα στις ηλικίες 35 - 54 ετών - Τέλος του μήνα οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουν τα 5 εκατ.

  Κικίλιας: Αυξάνονται τα κρούσματα στις ηλικίες 35 - 54 ετών - Τέλος του μήνα οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουν τα 5 εκατ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Είναι εμφανές που παρόλο που υπάρχει βελτίωση στους επιδημιολογικούς δείκτες, η νόσος είναι εδώ και είμαι υποχρεωμένος να συστήσω μεγάλη προσοχή στα βήματα ελευθερίας που παρέχονται από την πολιτεία για να κάνουμε μόνιμα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση" σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

  Όπως είπε, παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες από τα 35 έως τα 54 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων έπεσε στα 43 έτη.

  Επίσης στα 9.600 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα.

  "Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρέπει να δώσουμε τη δέουσα προσοχή και να υπάρχει μέριμνα στους εσωτερικούς χώρους.

  Πάντα θα υπάρχουν και μη εμβολιασμένοι, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο" συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

  Ο κ. Κικίλιας προσέθεσε ότι σήμερα υπάρχει αισιοδοξία. Θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Τον Μάιο αναμένεται να κάνουμε 2,3 εκατ. εμβολιασμούς και τέλος  του μήνα θα ξεπεράσουμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς. Οι παραλαβές εμβολίων γίνονται κανονικά και όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να εμβολιαστεί.

  Είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο υγειονομικός σχεδιασμός για τα νησιά.

  Τόνισε, επίσης, ότι φέτος είμαστε σε καλύτερο σημείο απ’ ό,τι πέρυσι το καλοκαίρι.

  Σημειώνεται ως σήμερα ξεπερνάμε το ένα εκατομμύριο πολίτες που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. Χαρμόσυνο ήταν το μήνυμα που έστειλαν για τον εμβολιασμό οι τριαντάρηδες είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Η ίδια μίλησε για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Johnson& Johnson, η χορήγηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στη χώρα μας. Τόνισε πως το εμβόλιο αυτό είναι μονοδοσικό, όπως στα άλλα τρία χρειάζεται η δεύτερη δόση που δεν πρέπει να αμελείται.

  Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως σήμερα θα φτάσουμε τους 110 χιλιάδες εμβολιασμούς. Όσο αφορά τις παραδόσεις, αναμένονται 2,150 εκατομμύρια δόσεις από τη Pfizer, 350 χιλιάδες από τη Moderna, 220 χιλιάδες δόσεις από την Johnson& Johnson και 150 χιλιάδες δόσεις από την AstraZeneca.

  Σημείωσε πως μέχρι τα τέλη Μαΐου θα έχουμε ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια εμβολιασμούς.

  Στην ηλικιακή ομάδα 30-39 έχουν ήδη κλειστεί 354 χιλιάδες ραντεβού. Στην ομάδα 40-44 έχουν κλειστεί 235 χιλιάδες ραντεβού και στην κατηγορία 45-49 ετών 250 χιλιάδες ραντεβού.

  Εντούτοις μόλις το 63% άνω των 85 ετών έχει εμβολιαστεί.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ