Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Μαϊ-2021 14:44

  Κατάλογο 95 μαρτύρων προτείνει το Γηροκομείο Χανίων

  Κατάλογο 95 μαρτύρων προτείνει το Γηροκομείο Χανίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Νέους μάρτυρες προτείνει η πλευρά του Γηροκομείου Χανίων με συμπληρωματικό υπόμνημα - αναφορά που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της διοίκησης του Γηροκομείου, Νίκος Ρουσσόπουλος, στον Άρειο Πάγο. Η κίνηση από την πλευρά του Γηροκομείου έρχεται την ώρα που η Δικαιοσύνη επεκτείνει τις έρευνες σε τρεις περιπτώσεις που αφορούν κληρονομιές τροφίμων του οίκου ευγηρίας.

  Οι ηλικιωμένοι στις τρεις αυτές περιπτώσεις εμφανίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μην έχουν νόμιμους κληρονόμους. Πρόκειται για παραχωρήσεις ακινήτων (δύο σπίτια και ένα αγροτεμάχιο) σε συγκεκριμένα πρόσωπα από ηλικιωμένους τροφίμους του γηροκομείου, οι οποίοι κατέληξαν μέσα σε διάστημα ενάμιση χρόνου.

  Παράλληλα φέρεται να διαπιστώθηκε από τη μέχρι τώρα έρευνα ότι η αξία ακινήτου, που επίσης κληροδοτήθηκε από τρόφιμο του γηροκομείου, ήταν άνω των 100.000 ευρώ και στα επίσημα έγγραφα φαίνεται πως πουλήθηκε σε offshore εταιρεία έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ.

  Ολα αυτά έχουν μπει στο ερευνητικό "κάδρο" των Αρχών, ενώ έχει ζητηθεί από τους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης να ανοίξουν όλες οι διαθήκες των ανθρώπων που πέθαναν τα τελευταία χρόνια στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας. Στόχος των ερευνών είναι να διαπιστωθεί εάν έχουν παραχωρηθεί ακίνητα απευθείας στο γηροκομείο, είτε σε ανθρώπους που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, συνδέονται με τον υπό έρευνα οίκο ευγηρίας.

  Αντίκρουση

  Το γηροκομείο από την πλευρά του προσκόμισε κατάλογο με 95 επιπλέον μάρτυρες προκειμένου να αντικρούσει τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων που φιλοξενεί. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, συνολικά 148 άτομα (μαζί με τους 53 που είχαν δηλωθεί την περασμένη εβδομάδα) προτίθενται να καταθέσουν υπέρ του Γηροκομείου. Μάλιστα, περίπου το 90% από αυτούς είναι πρώην φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι στο γηροκομείο, οι οποίοι διαψεύδουν, όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος,  τις καταγγελίες για τις συνθήκες στο χώρο. 

  Σημειώνεται, ότι στο συμπληρωματικό υπόμνημα ζητείται από την πλευρά του Γηροκομείου, να μην γίνεται διαχωρισμός των μαρτύρων κατηγορίας και υπεράσπισης και να εξεταστούν όλοι μαζί κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας. Σύμφωνα με τον κ. Ρουσσόπουλο, μέχρι τώρα η ασφάλεια Χανίων εξετάζει μόνο τους μάρτυρες κατηγορίας, κάτι που όπως αναφέρει πλήττει την διερεύνηση της αλήθειας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ