Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Απρ-2021 18:29

  Με αποστολή SMS οι μετακινήσεις έως 15 Μαΐου - Με κωδικό 6 η μετάβαση σε εστίαση και καφέ

  Με αποστολή SMS οι μετακινήσεις έως 15 Μαΐου - Με κωδικό 6 η μετάβαση σε εστίαση και καφέ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αποστολή SMS θα συνεχίσουμε τις μετακινήσεις μας και μετά το Πάσχα και έως την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων, ήτοι έως τις 15 Μαΐου -παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές των προηγούμενων ημερών- όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. 

  Ώς εκ τούτου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, για τη μετάβαση από τη Δευτέρα 3 Μαΐου σε καταστήματα εστίασης και καφέ απαιτείται η αποστολή SMS με τον κωδικό 6.

  Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διευκρίνισε ότι οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται από την Δευτέρα και μετά έως τις 23:00, οπότε και ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 05:00 το πρωί.

  Όσον αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και καφέ ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα λειτουργούν μόνο σε υπαίθριους χώρους και μόνο για καθήμενους, δεν επιτρέπεται η μουσική, ενώ θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο στις 22:45.

  Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι αύριο θα υπάρξουν θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζομένους σε αυτά. 

  Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από αύριο επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφέρειας.

  Αναφορικά με τις λειτουργίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι, όπως είναι γνωστό, επιτρέπεται στις εκκλησίες ένα άτομο ανά 25 τ.μ., ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο μέσα όσο και έξω από τους ναούς. Για την περιφοριά του Επιταφίου επανέλαβε ότι θα γίνει στις αυλές των εκκλησιών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει έξω από τις εκκλησίες.

  Για την Κυριακή του Πάσχα και μόνο, τόνισε ότι επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως δύο οικογενειών και μέχρι εννέα άτομα σε κλειστό χώρο και έως 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο, ενώ υπενθύμισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 22:00 έως τις 05:00. Πρόσθεσε ότι οι μετακινήσεις ανήμερα του Πάσχα θα γίνονται με αποστολή SMS με τον κωδικό 6, σημειώνοντας παράλληλα ότι συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ προηγουμένως.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ