Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Απρ-2021 11:10

  Ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού σε Αιγαίο, Μυρτώο και Κρητικό πέλαγος

  Ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού σε Αιγαίο, Μυρτώο και Κρητικό πέλαγος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μονάδες των διοικήσεων φρεγατών, υποβρυχίων, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης, αποβατικών δυνάμεων, υποβρυχίων καταστροφών και της Αεροπορίας Ναυτικού, συμμετείχαν στις εθνικές ασκήσεις του Στόλου που εξελίχθηκαν στις θαλάσσιες περιοχές Βορείου και Κεντρικού Αιγαίου, Μυρτώου, Βορείου και Νοτίου Κρητικού πελάγους και θάλασσας Κυθήρων, από 12 έως 23 Απριλίου.   

  Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των εν λόγω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, μονάδες και προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ 21".  

  Πρόκειται για τις ασκήσεις "ΛΑΙΛΑΨ", "ΑΙΓΙΑΛΟΣ", "ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ" και "ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ", στη διάρκεια των οποίων εκτελέσθηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά στόχων επιφανείας και αέρος, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολές τορπιλών γυμνασίων από υποβρύχια, αποβατικές ασκήσεις, αντικείμενα πολέμου μεταξύ υποβρυχίων καθώς και σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών.  

  Οι εν λόγω ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.  

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ