Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Απρ-2021 07:38

  Εμβόλια: Πρεμιέρα σήμερα για τους τριαντάρηδες, ετοιμάζονται οι άνω των σαράντα

  Εμβόλια: Πρεμιέρα σήμερα για τους τριαντάρηδες, ετοιμάζονται οι άνω των σαράντα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη 

  Φουλάρει η εμβολιαστική "μηχανή". Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39 ετών, που θα μπορούν να εμβολιαστούν νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί με βάση την προτεραιοποίηση, εξαιτίας των πολλών ελεύθερων ραντεβού με το εμβόλιο της AstraZeneca. 

  Την ύπαρξη αρκετών διαθέσιμων ραντεβού επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, που τόνισε πως οποίος κλείσει το ραντεβού του σήμερα, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, έως τη Δευτέρα του Πάσχα. "Θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν την πρώτη δόση σε ένα άμεσο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα" είπε.

  Η διαδικασία περνά στην επόμενη φάση και στο επίκεντρο βρίσκονται πλέον τα άτομα της παραγωγικής ηλικίας. Τη Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca. 
   
  Οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων αυτών, 30-39 και 40-44, θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους. Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους.
   
  Εντωμεταξύ, ενώ η προτεινόμενη ημερομηνία του συστήματος για τη δεύτερη δόση είναι το διάστημα μεταξύ 11ης ή 12ης εβδομάδας, κάποιος πολίτης ο οποίος το επιθυμεί, θα μπορούσε να φέρει νωρίτερα το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση μέχρι τις 8 εβδομάδες. Δηλαδή, από το διάστημα από 8 έως 11 εβδομάδων.

  Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson 

  Οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson  θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου.
   
  Συνεπώς, όταν το Μεγάλο Σάββατο ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. 
   
  Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Τετάρτη άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 55- 59 και τους εκπαιδευτικούς και το Σάββατο για την ηλικιακή ομάδα 50- 54.
   
  Μέχρι στιγμής 293.000 πολίτες από την ηλικιακή ομάδα 55-59 έχουν κλείσει ραντεβού και 270.000 από την ηλικιακή ομάδα 50-54.
   
  Vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ