Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 18:37

  Υποχρεωτικά τα self test για τους εργαζόμενους στο δημόσιο από Δευτέρα 26 Απριλίου

  Υποχρεωτικά τα self test για τους εργαζόμενους στο δημόσιο από Δευτέρα 26 Απριλίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:10

  Σαφώς καλύτερη είναι αυτή την εβδομάδα η επιδημιολογική εικόνα όπως είπε στη σημερινή ενημέρωση η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,2% και τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στις 25 χιλιάδες.

  "Η βελτίωση όμως δεν πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι τελειώσαμε" τόνισε, καθώς η μισή χώρα βρίσκεται στο κόκκινο.

  Και στους νοσηλευόμενους καταγράφεται μικρή μείωση και ο αριθμός τους υπολογίζεται στις 5.400. Μικρή αποκλιμάκωση παρατηρείται στις εισαγωγές, με κάτω από 500 την ημέρα.

  Οι πληρότητες στις ΜΕΘ αγγίζουν το 87% στην επικράτεια, 89% στην Αττική και 95% στη Θεσσαλονίκη. 1 στους 4 είναι άνω των 75 ετών.

  Όπως συμπλήρωσε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει σταθερά υψηλή, αλλά καταγράφεται μικρότερη η επιβάρυνση στις ΜΕΘ και σταθεροποίηση των θανάτων. Στην Αττική η πανδημία συρρικνώθηκε για δεύτερη εβδομάδα.

  2507 είναι τα θετικά αποτελέσματα από τα self test που επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια και από επαγγελματία υγείας.

  Επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, σχετικά με την εξέλιξη του σχεδίου διάθεσης των self-test, τόνισε πως από τη Δευτέρα η υποχρέωση διενέργειας επεκτείνεται σε όλους του εργαζόμενους του δημοσίου με φυσική παρουσία. Από τις 10 Μαΐου θα μειώνεται το ποσοστό όσων εργάζονται με τηλεργασία. Αυτοδιαγνωστικά τεστ θα κάνουν και οι κληρικοί.

  ΥΠΕΣ: Υποχρεωτικό το self-test στο Δημόσιο από τη Δευτέρα

  Την επέκταση στο σύνολο των εργαζομένων των δημοσίων υπηρεσιών της υποχρέωσης διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου (αυτοδιαγνωστικού, rapid ή μοριακού) σε εβδομαδιαία βάση, από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, ανακοίνωσε και το υπουργείο Εσωτερικών.

  Το μέτρο αφορά στους υπαλλήλους που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.

  Υπενθυμίζεται ότι ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζομένου/ης στον τόπο εργασίας του/της και έχει ισχύ μίας εβδομάδας από την ημέρα διενέργειάς του. Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο απασχολούμενος/η παρέχει την εργασία του με φυσική παρουσία.

  Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από τις 10 Μαΐου θα αυξάνεται σταδιακά το προσωπικό που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία στο ελληνικό Δημόσιο και αντιστοίχως θα περιορίζεται το ποσοστό των εργαζομένων με τηλεργασία.

  Οι δημόσιοι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου συνεχίζουν να απασχολούνται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους δεν συνάδει με την τηλεργασία. 

  Επισημαίνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει ο περιορισμός των συναντήσεων ομάδων εργασίας με φυσική παρουσία, εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων υπερβαίνει τους επτά. Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται να γίνεται χρήση της τηλεδιάσκεψης ή κάθε άλλου προβλεπόμενου τηλεπικοινωνιακού μέσου. 
   
  Σημειώνεται τέλος ότι διατηρούνται σε ισχύ όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού που εφαρμόστηκαν και κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, καθώς και το μέτρο της εξυπηρέτησης του κοινού μέσω προγραμματισμένου ραντεβού.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Κορονοϊός: 2.754 νέα κρούσματα - 819 διασωληνωμένοι, 76 θάνατοι

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ