Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 23-Απρ-2021 17:56

  Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους θανάτους στο γηροκομείο της Κρήτης

  37.000 εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη θα δικαστούν σε 14 μήνες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Αναβαθμίζει και επιταχύνει την έρευνα για το γηροκομείο της Κρήτης, με άμεση παρέμβασή του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασ. Πλιώτας.

  Οι 68 θάνατοι στο γηροκομείο που έχουν κινητοποιήσει τις αρχές στα Χανιά της Κρήτης, αποτέλεσαν την αφορμή ώστε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να διαβιβάσει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν αναφορά στο επίμαχο θέμα.

  Ο κ. Πλιώτας παρήγγειλε στον συνάδελφό του, να προχωρήσει στις κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες, ενόψει "της σοβαρότητας της φύσεως, κ.λπ. όσων εμπεριέχονται στα εν λόγω δημοσιεύματα", αλλά κυρίως να εποπτεύσει ο ίδιος του ανακριτικού έργου, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Κ.Π.Δ.) σύμφωνα με το οποίο "ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ