Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Απρ-2021 14:30

  ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση: Νέα μελέτη για την Μέση Ανατολή και τις Συμφωνίες του Αβραάμ

  ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση: Νέα μελέτη για την Μέση Ανατολή και τις Συμφωνίες του Αβραάμ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, δημοσίευσε νέα ανάλυση με τίτλο "ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ KAI ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ", εν όψει της δημόσιας συζήτησης την οποία διοργανώνει την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, με τη συμμετοχή πρέσβεων, ευρωβουλευτών και καθηγητών.

  Στόχος της ανάλυσης είναι η καλύτερη κατανόηση της επίδρασης των Συμφωνιών του Αβραάμ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και η προώθηση μιας συνεκτικής και σφαιρικής αντίληψης για το περιφερειακό γίγνεσθαι και τη θέση της Ελλάδας μέσα σε αυτό.

  Όπως σημειώνεται στην εισαγωγή της ανάλυσης, που υπογράφεται από το δρ. Νικήτα Σίμο, "ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η κλιματική αλλαγή και οι νέες γεωπολιτικές ισορροπίες επιφέρουν εξελίξεις και ανατροπές σε όλα τα σημεία του πλανήτη και ιδιαίτερα στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Η χώρα μας είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανήκει σε όλους τους Δυτικούς σχηματισμούς εξουσίας αλλά ταυτόχρονα επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στα ανατολικά της σύνορα.

  Είναι λοιπόν σημαντικό να κατανοούμε τις αλλαγές στο ευρύτερο περιβάλλον μας γιατί η ιστορία αποδεικνύει ότι οι ενημερωμένοι πολίτες βοηθούν τους πολιτικούς να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις. Μια προσέγγιση με στόχο την ανάλυση των παραπάνω και με αφορμή τις πολύ σημαντικές "Συμφωνίες του Αβραάμ", κυρίως μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καταγράφεται στην ανάλυση που ακολουθεί".

  Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανάλυση εδώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ