Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 21:53

  Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη διάδοση των αξιών του αθλητισμού υπέγραψαν ΥΕΘΑ και ΕΟΕ

  Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη διάδοση των αξιών του αθλητισμού υπέγραψαν ΥΕΘΑ και ΕΟΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και της ΕΟΕ για τη διάδοση των αξιών του αθλητισμού και του Ολυμπισμού υπέγραψαν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας  Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

  Το πρωτόκολλο συνεργασίας προβλέπει:

  - Συνέχιση του  προγράμματος "Αγαπώ τον Αθλητισμό - Kids Athletics", που υλοποιείται ετησίως από την ΕΟΕ και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ) στο Παναθηναϊκό Στάδιο και διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, για τα παιδιά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων,

  - Συνέχιση  της  διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων - σε νησιά του Αιγαίου και ακριτικές - δυσπρόσιτες περιοχές, όπου υπάρχουν παιδιά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με την υποστήριξη και τη διάθεση προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τις εν λόγω δράσεις,

  - Διοργάνωση  επιμορφωτικών Ημερίδων / Δράσεων με τη συμμετοχή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό στη μύησή τους στις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού. Η ημερίδα θα διεξάγεται τουλάχιστον μία φορά κατ' έτος στην έδρα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης ή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανά περίπτωση.

  - Κάθε άλλη ενέργεια που θα αναδεικνύει τη συνεργασία των συμβαλλομένων μερών για τη διάδοση και ανάπτυξη των Ολυμπιακών Αξιών εν γένει στη νεολαία της χώρας, αλλά και στους Έλληνες πολίτες γενικότερα.

  'Αλλοι εμπλεκόμενοι φορείς εκτός του ΥΠΕΘΑ και της ΕΟΕ, για την συνδιοργάνωση των ανωτέρω δράσεων, είναι η ΕΘΝΟΑ και η Γραμματεία Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

  Στο τέλος της τελετής, ο πρόεδρος της ΕΟΕ βράβευσε τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας ως αθλητή και πρωταθλητή Βορείου Ελλάδας στην Κολύμβηση (1978-1979) με τον Ναυτικό Όμιλο Καβάλας.

  Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης , ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝΟΑ) Γιώργος Αλικάκος και η υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΟΕ-ΕΘΝΟΑ Ντενίζ Παναγοπούλου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ