Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 18:25

  Βάνα Παπαευαγγέλου: Εύθραυστη η κατάσταση με την πανδημία, να μη δοθεί το σήμα ότι τελειώνουμε

  Βάνα Παπαευαγγέλου: Εύθραυστη η κατάσταση με την πανδημία, να μη δοθεί το σήμα ότι τελειώνουμε
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εύθραυστη χαρακτήρισε την κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση, σημειώνοντας πως είναι η ώρα της αυτοσυγκράτησης και δεν θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι τελειώνουμε.

  Όπως είπε, ο δείκτης θετικότητας είναι στο 5,3 λόγω των αυξημένων τεστ, ενώ ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι στο 1,02. Το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει μια σταθεροποίηση, όμως παρατηρείται μείωση στη μέση ηλικία των κρουσμάτων. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων σε όλη τη χώρα υπολογίζεται σε 26 χιλιάδες.

  5.500 ασθενείς νοσηλεύονται στην επικράτεια και σύμφωνα με τις προβλέψεις η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων θα καθυστερήσει ακόμη δύο με τρεις εβδομάδες.

  Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται πλέον, όπως ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, λιγότεροι ασθενείς άνω των 75 ετών και περισσότεροι μεταξύ 65-75 ετών.

  "Ο αριθμός των διασωλήνωσεων είναι μεγαλύτερος από τις αποσωληνωσεις" είπε. 86% είναι η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια και 91% στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

  Εντωμεταξύ, ειδική επιτροπή μελετά τις επιπτώσεις στην πανδημία από το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και θα δοθεί προτεραιότητα σε δραστηριότητες σε ανοικτούς χώρους.

  Ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως 5% συρρικνώθηκε η επιδημία στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη υπήρχε μόνο σταθεροποίηση.

  Β. Κουρλιμπίνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ