Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 12:50

  ΥΠΑΑΤ: Υπεγράφη σύμβαση για το Διαχειριστικό Σχέδιο Βόσκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

  Η Κομισιόν υιοθέτησε την πρόταση Λιβανού για παράταση των μέτρων στήριξης του τομέα οίνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του Διαχειριστικού Σχεδίου Βόσκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού και του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

  Ο προϋπολογισμός ανέρχεται 872.235 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και αφορά έκταση 1.938.300 στρεμμάτων στις περιφερειακές ενότητες Λέσβου, Λήμνου, Σάμου, Χίου και Ικαρίας. Σκοπός της σύμβασης είναι η μεταβίβαση της αρμοδιότητας για την ωρίμανση, δημοπράτηση και διεξαγωγή των διαγωνιστικών διαδικασιών για την επιλογή αναδόχου/ων των υποέργων όπως περιγράφονται στη Σύμβαση, από τον Κύριο του Έργου (ΥΠΑΑΤ), στον Φορέα Ωρίμανσης και Δημοπράτησης του Έργου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).

     Οι πόροι χρηματοδότησης του έργου προέρχονται από:

      α) την είσπραξη των τελών βόσκησης της (κάθε) Περιφέρειας και

      β) από πόρους του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.

  Η διάρκεια της Σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31.12.2021.

  Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η όγδοη περιφέρεια που υπέγραψε Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης. Την αρχή έκανε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ακολούθησε στις 5 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και έξι μέρες μετά, στις 11 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Κρήτης. Τη σκυτάλη πήρε στις 24 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στις 25 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας, την 1η Απριλίου σειρά είχε η Περιφέρεια Ηπείρου και στις 2 Απριλίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ