Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Απρ-2021 12:12

  Η επίτροπος Μετανάστευσης και ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας στο Φόρουμ Δελφών

  Η επίτροπος Μετανάστευσης και ο υφυπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας στο Φόρουμ Δελφών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επίλυση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος επιβαρύνθηκε με την πανδημία και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Η δύσκολη αυτή κοινωνική, πολιτική και διπλωματική εξίσωση θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων κατά τις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, με υβριδική μορφή, και θα διαρκέσει από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, 10-15 Μαΐου και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου,

  H παρουσία της Επιτρόπου για το Μεταναστευτικό Ylva Johansson είναι πολύ σημαντική και περιμένουμε να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το σημαντικό αυτό θέμα.

  Την ευρωπαϊκή ματιά και τις θέσεις του Βερολίνου για το μεταναστευτικό και τις σχέσεις με την Τουρκία θα αναλύσει ο Γερμανός Υφυπουργός Εσωτερικών Stephan Mayer. Η συμβολή του στη συζήτηση είναι σημαντική καθώς ο κ. Mayer, έχει δημοσίως εκφράσει την πεποίθηση ότι το κλειδί για την επίλυση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα είναι η Τουρκία, ενώ η χώρα μας υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Η ελληνική κυβέρνηση, παράλληλα με τη συνεργασία σε διπλωματικό και θεσμικό επίπεδο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προχώρησε σε νομοθετικές αλλαγές, των οποίων τα αποτελέσματα θα αναλύσει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κ. Παναγιώτης (Νότης) Μηταράκης. Πρωταρχικός στόχος είναι η μείωση των μεταναστευτικών ροών και οι επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία, ειδικά μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης.

  Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε τις ενότητες και όλες τις θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο 6ήμερο Φόρουμ Μαΐου, καθώς και τις 600 και πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες – επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ