Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Απρ-2021 12:40

  Οριζόντιος εμβολιασμός σε όλα τα νησιά με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους

  Οριζόντιος εμβολιασμός σε όλα τα νησιά με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:10

  Του Δημήτρη Γκάτσιου 

  Στον οριζόντιο εμβολιασμό των νησιών, με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους, μετά από τα νησιά μέχρι 5.000 κατοίκους, προχωρά η κυβέρνηση, με στόχο τη μετατροπή τους σε covid-free προορισμούς.

  "Υπάρχουν ήδη οριζόντιοι εμβολιασμοί όσων κατοικούν το επιθυμούσαν ανεξαρτήτως ηλικίας και προτεραιοποίησης στα νησιά μέχρι 5.000 κατοίκους, οι οποίοι προχωρούν. Προχωρούν και στα νησιά αυτά μέχρι 10.000 κατοίκους για όσους το επιθυμούν...", τόνισε η κ. Πελώνη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

  "Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουμε στον περιορισμό των μεταδόσεων σε επίπεδο πληθυσμού. Δεν χαλαρώνουμε, δεν επαναπαυόμαστε, δεν εφησυχάζουμε. Παράλληλα, ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας -και ειδικότερα τους μεγαλύτερους σε ηλικία- να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να εμβολιαστούν. Ήδη, εμβολιάζονται οι 60 ετών και άνω και προχωράμε σε μικρότερες ηλικίες. Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους συμπολίτες μας -περίπου 800.000- ηλικίας 18-59 ετών με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και την ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών. Το επόμενο Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών. Σημειώνεται ότι μετά την επίσπευση της παράδοσης στην Ε.Ε. 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο που ήταν προγραμματισμένο, η χώρα μας θα προμηθευτεί επιπλέον 1,2 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου", ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. 

  Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν "όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες".

  Με το βλέμμα στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, η κ. Πελώνη τόνισε ότι η Αθήνα επιδιώκει την αποκλιμάκωση και τη δημιουργία θετικού κλίματος.

  "Αυτή η συνθήκη εξακολουθεί να ισχύει. Θα προβάλλουμε τις θέσεις μας για όλα τα ζητήματα διμερή και ευρωτουρκικά. Είμαστε πάντα υπέρ της διατήρησης των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας και του διαλόγου. Σε ό,τι αφορά μία πιθανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Ελπίζουμε να εμπεδωθεί το καλό κλίμα, με απουσία στην πράξη και σε λόγια εντάσεων και μπορεί μία τέτοια συνάντηση να πραγματοποιηθεί όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες...", είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος. "Είναι γνωστές οι τουρκικές θέσεις, είναι γνωστές και οι θέσεις της Ελλάδας. Η Ελλάδα θα επανεκκινήσει τις συνομιλίες με τη Λιβύη για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, όπως συμφωνήθηκε και στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης και θα προχωρήσουμε αντιστοίχως...", πρόσθεσε.

  Για το θέμα Κοντονή, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για μείζον πολιτικό θέμα.

  "Ακόμα πιο μείζον πολιτικό ζήτημα θεωρώ τη σιωπή του κ. Τσίπρα και την προσπάθειά του ΣΥΡΙΖΑ να αποδομήσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα. Υπουργό τον οποίο διόρισε ο κ. Τσίπρας. Θα πρέπει να σπάσει τη σιωπή του, να τοποθετηθεί, να απαντήσει ως προς τις καταγγελίες", επεσήμανε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ