Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Απρ-2021 08:04

  Πανελλήνια διαμαρτυρία των δικηγόρων σε 63 πρωτοδικεία της χώρας

  Τη δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού διερευνά ο ΔΣΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Σφοδρή αντίδραση του δικηγορικού κλάδου με παράσταση διαμαρτυρίας σε 63 Πρωτοδικεία της χώρας, πραγματοποιείται σήμερα με αφορμή την αντίθεσή τους στις αποκαλούμενες "ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου" που κρατούν κλειστά τα δικαστήρια και τα ελλιπή, όπως τα χαρακτηρίζουν,  μέτρα οικονομικής στήριξης.

  Σε μια υψηλού συμβολισμού διαμαρτυρία, σχετικά με επιμέρους κυβερνητικούς χειρισμούς για τα ζητήματα που τους αφορούν προχωρούν οι δικηγόροι, καθώς παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του δικηγορικού κλάδου και τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης, αφού, όπως λένε, δεν διακρίνουν κάποια ανταπόκριση.

  Οι ΚΥΑ 

  Οι καθυστερημένες 39 "ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου" που ουσιαστικά κρατούν εδώ και πολλούς μήνες κλειστά τα δικαστήρια της χώρας και -όπως λένε- εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στα δικαστήρια, αλλά και η ελλιπής οικονομική στήριξή τους βρίσκονται στο επίκεντρο.

  Σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, οι δικηγόροι προχωρούν σήμερα  "σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αντιφατική και κακή νομοθέτηση, που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου, αιφνιδιάζει τους παράγοντες της δίκης και φαλκιδεύει δικαιώματα Ελλήνων πολιτών καθώς επίσης και για τη συνεχιζόμενη αδράνεια της Κυβέρνησης ως προς την οικονομική στήριξη του κλάδου".

  Με σύνθημα "Ασφαλής υγειονομική και δικονομική λειτουργία της Δικαιοσύνης - Η αξιοπρέπεια των δικηγόρων είναι αδιαπραγμάτευτη", οι δικηγόροι θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα πρωτοδικεία της χώρας για την διεκδίκηση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας.

  Συγκεκριμένα οι παραστάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στα 63 Πρωτοδικεία της χώρας με πανό και συνθήματα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ