Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Απρ-2021 07:41

  Στάση αναμονής για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

  Στάση αναμονής για το εμβόλιο της Johnson & Johnson
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

  Στάση αναμονής θα τηρήσουν οι υγειονομικές αρχές αναφορικά με την "τύχη" που θα έχουν οι 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson που παρελήφθησαν χθες, μέχρι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων να καταλήξει σε γνωμοδότηση μετά τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ. Σημειώνεται πως κανονικά οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας θα ξεκινούσαν στη χώρα μας από τη Δευτέρα, κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται, όμως οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά, με τα άλλα τρία εμβόλια δηλαδή. 

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα κάνει ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα για το εμβόλιο ."Ο ΕΜΑ ερευνά όλες τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί και θα αποφασίσει εάν είναι αναγκαία κάποια ρυθμιστική ενέργεια. Προβλέπει να δημοσιοποιήσει μια σύσταση την επόμενη εβδομάδα", όπως ανακοίνωσε.
   
  "Εμείς χτίζουμε την αξιοπιστία μας βάσει επιστημονικών δεδομένων και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, που έχει αδειοδοτήσει όλα τα εμβόλια τα οποία χρησιμοποιούνται από τα κράτη- μέλη" ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη χθεσινή ενημέρωση.
   
  "Η χώρα μας περίμενε, με βάση τα επιστημονικά στοιχεία ο ευρωπαϊκός ρυθμιστής να εγκρίνει τα εμβόλια και σε ό,τι έχει προκύψει με τα εμβόλια και έχει να κάνει με επιστημονικά δεδομένα, με ανεπιθύμητες ενέργειες, με επιμέρους πρόσθετα στοιχεία καθώς προχωράει ο εμβολιασμός, εμείς μείναμε πέρα και έξω από την πολυφωνία και με συνέπεια ακούσαμε πρώτα από όλα την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών – κορυφαίοι επιστήμονες στην χώρα συσκέπτονται συστηματικά και εισηγούνται για τα εμβόλια – φυσικά την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, όπως και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και αυτά τα οποία εισηγείται" συμπλήρωσε.

  Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

  Η πορεία των εμβολιασμών

  Πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, ενώ 756.022 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.
   
  Από την Παρασκευή 16 Απριλίου μέχρι τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα γίνει το άνοιγμα της επόμενης ομάδας, με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας από 18 έως 59.
   
  Την επόμενη Τετάρτη 21 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες  της ηλικιακής ομάδας 55-59. Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες  της ηλικιακής ομάδας 50-54.

  Vicky.kourlibini@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ