Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Απρ-2021 18:13

  Ο Μ. Φουρθιώτης ζητεί να παγώσει προσωρινά η μείωση της φρουράς του γιατί υπάρχει "κίνδυνος της σωματικής του ακεραιότητας"

  Ο Μ. Φουρθιώτης ζητεί να παγώσει προσωρινά η μείωση της φρουράς του γιατί υπάρχει "κίνδυνος της σωματικής του ακεραιότητας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προσωρινή διαταγή με την οποία θα "παγώσει" η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τη φρούρησή του και τη φρούρηση της κατοικίας του, ζητεί από  την πρόεδρο του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ, ο Μ. Φουρθιώτης επικαλούμενος κίνδυνο της σωματικής βλάβης της  ζωής του.

  Η πλευρά του παρουσιαστή δια του συνηγόρου του Π. Λαζαράτου, κατέθεσε αίτηση αναστολής και υπέβαλε αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, αναφέροντας πως έχει κριθεί ευπαθής στόχος γεγονός που οδήγησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να εκδώσεις 9 πράξεις  με τις οποίες όχι μόνο του διέθεσε προσωπικό ασφαλείας, αλλά συνεχώς αυξάνονταν ποσοτικά και ποιοτικά  τα μέτρα προστασίας του, μετά και από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής που προβλέπεται από το Προεδρικό Διατάγμα141/2019.

  Σημειώνει  ότι 11 μέρες μετά την απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που αύξησε τα μέτρα ασφαλείας για το επόμενο τρίμηνο, εκδόθηκε η από 31.3.2021 προσβαλλόμενη πράξη με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

  Επίσης, υπογραμμίζει ότι έχει επέλθει επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του λόγω των απειλών κατά της ζωής του.  Μάλιστα, υπάρχει ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία, διεγνώσθη ψυχογενής ανορεξία και συναισθηματική διαταραχή και του συνεστήθη η παραμονή του σε κλινική, προκειμένου να γίνει ιατρικός έλεγχος.

  Π. Στάθης 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ