Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Απρ-2021 15:36

  Κοντοζαμάνης για τα self-test: Ο διαγωνισμός προέβλεπε ρητά ατομικές ή πολλαπλές συσκευασίες

  Κοντοζαμάνης για τα self-test: Ο διαγωνισμός προέβλεπε ρητά ατομικές ή πολλαπλές συσκευασίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απάντηση στις αντιδράσεις των φαρμακοποιών σχετικά με την πρώτη παρτίδα των self-test που έχει ήδη φτάσει στα φαρμακεία και απαιτεί οι φαρμακοποιοί να ανοίξουν τις πολλαπλές συσκευασίες και να μοιράσουν το περιεχόμενο σε ατομικές, έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

  Όπως ανέφερε, ο διαγωνισμός για τα self-test ρητά προέβλεπε ατομικές ή πολλαπλές συσκευασίες και τα τεστ συγκεκριμένης εταιρείας που παρέχονται σε αυτή τη φάση είναι σε συσκευασία 25 ατομικών τεμαχίων.

  Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι επόμενες παραλαβές θα είναι σε ατομικές συσκευασίες.

  Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη:

  "Ξεκινά αύριο η διάθεση των δωρεάν self-test  για τους πολίτες από τα φαρμακεία. Υπογραμμίζεται ότι το self-test είναι ρινικό τεστ ταχείας ανίχνευσης -ανήκει δηλαδή στην κατηγορία των rapid test- και έχει κατεπείγουσα έγκριση διάθεσης και χρήσης από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ως αυτοδιαγνωστικό (self -test). 
   
  Διαφέρει δηλαδή ως προς τα υπόλοιπα, επειδή η λήψη είναι πιο απλή ως διαδικασία (ρινικό δείγμα αντί για ρινοφαρυγγικό/στοματοφαρυγγικό) και δεν απαιτεί την επίβλεψη επαγγελματία υγείας. 
   
  Επισημαίνεται ότι, η διαδικασία κατεπείγουσας έγκρισης διάθεσης και χρήσης του ρινικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 ως αυτοδιαγνωστικό, έχει υιοθετηθεί από πολλούς ευρωπαϊκούς ρυθμιστικούς οργανισμούς, όπως της Γερμανίας (BFarm), Ολλανδίας, Τσεχίας, Αυστρίας, Πορτογαλίας.
   
  Ο διαγωνισμός για τα self-test ρητά προέβλεπε ατομικές ή πολλαπλές συσκευασίες. Τα τεστ συγκεκριμένης εταιρείας που παρέχονται σε αυτή τη φάση σε συσκευασία 25 ατομικών τεμαχίων είναι επιδεκτικά ατομικής διανομής. Τη συσκευασία συνοδεύουν απλές οδηγίες στα Ελληνικά με εικονίδια για την εύκολη κατανόηση της διαδικασίας από μη ειδήμονες, ενώ επόμενες παραλαβές θα είναι και σε ατομικές συσκευασίες".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ