Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Απρ-2021 12:44

  Δυο έρευνες από εισαγγελείς κατά Φουρθιώτη

  Δυο έρευνες από εισαγγελείς κατά Φουρθιώτη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Διπλή εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη.

  Η πρώτη έρευνα αφορά τις οικονομικές δραστηριότητες του Μένιου Φουρθιώτη και διενεργείται μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της ενοποιημένης Οικονομικής Εισαγγελίας και Εισαγγελίας Διαφθοράς κ. Χρήστου Μπαρδάκη. Ανάμεσα στις υποθέσεις που ερευνώνται είναι και αυτή που αφορά στο  πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και τον τρόπο  με τον οποίο ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να προσπάθησε να  εισπράξει χρήματα. Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Βρούτση, ο παρουσιαστής εμφανίζεται  ότι προσπάθησε να πάρει χρήματα από το εν λόγω πρόγραμμα δηλώνοντας ότι παίρνει μισθό 80.000 ευρώ, όταν λίγους μήνες πριν ο μισθός που δήλωνε ήταν κάτω από 1.000 ευρώ. Για αυτήν μάλιστα την υπόθεση εστάλη σήμερα φάκελος από τον νυν υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη προς τις αρμόδιες αρχές για συγκεκριμένες εταιρείες. Οι εισαγγελικές αρχές θα "ξεσκονίσουν" το φορολογικό του προφίλ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, κατά την οποία ερευνάται αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της απάτης και της απόπειρας απάτης.

  Η δεύτερη έρευνα

  Η δεύτερη έρευνα προέκυψε έπειτα από αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας και με παραγγελία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της  διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της  απόπειρας εκβίασης με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

  "Είµαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή", είχε δηλώσει ο κ. Βρούτσης.

  Η διενέργεια της δεύτερης έρευνας για όσα συνέβησαν στο Υπουργείο Εργασίας ανατέθηκε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως πρωτοδικών  Χαϊδως Ζουγρή.

  Τι απαντά 

  "Αξιότιμοι κύριοι,

  Τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολυθεί ένας ανηλεής πόλεμος σε βάρος μου με πληθώρα δημοσιευμάτων  και αναρτήσεων.

  Προ πάσης έτερης αναφοράς, δέον να επισημανθεί ότι είναι αν μη τι άλλο εύλογη η αντίδραση του κοινού , καθώς με την μεθοδευμένη παραπληροφόρηση που έχει λάβει χώρα και μάλιστα με μαζικό τρόπο, προσδίδεται η ψευδής εικόνα επί διαφόρων και διαφορετικών θεμάτων δημοσιευμάτων  - αναρτήσεων συνεντεύξεων – δηλώσεων - πολιτικών αναρτήσεων και σε συνδυασμό με  την επίσης παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων  πληροφοριών καθώς και για τα όσα επιπλέον έχουν δει το φως.

  Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας με την θερμή παράκληση να δημοσιευθεί η παρούσα ανακοίνωση – Δελτίο τύπου προς όλα τα ΜΜΕ καθώς αποτελεί την δική μου επίσημη απάντηση.

  Σας ευχαριστώ,

  Με εκτίμηση

  Μένιος Φουρθιώτης"

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Υπόθεση Φουρθιώτη: Το Υπουργείο Εργασίας στέλνει το φάκελο στον εισαγγελέα

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ