Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Απρ-2021 09:04

  Υπόθεση Φουρθιώτη: Το Υπουργείο Εργασίας στέλνει το φάκελο στον εισαγγελέα

  Υπόθεση Φουρθιώτη: Το Υπουργείο Εργασίας στέλνει το φάκελο στον εισαγγελέα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  του Παναγιώτη Στάθη

  Έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα έχει προκαλέσει η υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προσπάθεια του να εισπράξει μεγάλα ποσά μέσω των μέτρων στήριξης των εργαζομένων στην πανδημία, με την δήλωση μισθού του να κυμαίνεται μεταξύ 60.000 και 80.000 ευρώ μηνιαίως.

  Αυτές οι πτυχές της υπόθεσης έχουν τεθεί υπό έρευνα για την πιθανότητα τέλεσης οικονομικών αδικημάτων, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση δια του Υπουργείου Εργασίας θα στείλει, πιθανόν σήμερα, τον φάκελο της υπόθεσης στην Εισαγγελία.

  Η "ώρα της Δικαιοσύνης”

  Χαρακτηριστικό είναι πως χθές σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές προανήγγειλαν τη βούληση προσφυγής στη Δικαιοσύνη : "Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη", υπογράμμιζαν , ενώ ήδη έγινε γνωστό πως ο παρουσιαστής προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για απόσυρση της φρουράς φύλαξής του.

  Ο Μ. Φουρθιώτης ζήτησε με αίτηση ακύρωσης που υπέβαλλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας την επαναφορά της αστυνομικής φρουράς και της 24ωρης φύλαξής του, λέγοντας πως πρέπει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκε η φρούρησή του από αστυνομικούς και άνδρες της Ασφαλείας.

  Στην αίτηση ακύρωσης, την οποία υπογράφει ο δικηγόρος και Καθηγητής Πανεπιστημίου Πάνος Λαζαράτος, ζητείται η ακύρωση της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή του.

  Ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να υποστηρίζει ότι με πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στις 13 Ιανουαρίου 2021 διατέθηκαν για την ασφάλειά του τρεις αστυνομικοί και μια συνοδευτική υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα με αστυνομικό, σε 24ώρη βάση και αυστηρή επιτήρηση σε καθημερινή βάση και όλο το 24ώρο, όλων των χώρων εργασίας του, δηλαδή, του Ρ/Σ Party F.M. 104, της εφημερίδας "Αποκαλυπτικά", του Τ/Σ EPSILON TV και του Studio Alfa- EPSILON TV, με περιπολίες της Αστυνομίας και της Ασφάλειας.

  Τα μέτρα

  Όμως, τα μέτρα προστασίας του Μένιου Φουρθιώτη αυξήθηκαν στις 18 Μαρτίου 2021 με νεότερη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του διατέθηκαν 4 αστυνομικοί και εκτός από την συνοδευτική μοτοσυκλέτα, διατέθηκε και ένα αυτοκίνητο. Επιπλέον, αντί της επιτήρησης της κατοικίας του και των χώρων εργασίας του, διατάχθηκε η φρούρησή τους καθημερινά και σε 24ώρη βάση. Τα νέα αυξημένα μέτρα ασφαλείας επρόκειτο να επανεξεταστούν την 19η Ιουνίου 2021, σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

  Αυτή η αύξηση των μέτρων προέκυψε, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, εξαιτίας επιθέσεων που δέχτηκε, τόσο στην κατοικία του και τους χώρους εργασίας του, όσο και προσωπικών επιθέσεων. Μάλιστα, όπως εξηγεί, υπήρξε έκρηξη βόμβας στο χώρο εργασίας του, εμπρηστική-δολοφονική επίθεση στο σπίτι του και βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό EPSILON TV.

  Ο κ. Φουρθιώτης υποστηρίζει ότι η νέα πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία δεν διατίθενται πλέον για την φρούρησή του οι 4 αστυνομικοί, το αυτοκίνητο και η συνοδευτική μοτοσυκλέτα, αλλά και η παύση φρούρησης της κατοικίας του, είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς δεν κλήθηκε σε ακρόαση πριν την έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η επίμαχη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. πάσχει από έλλειψη αιτιολογίας, καθώς δεν αναφέρει σε ποιους κανόνες βασίστηκε η έκδοσή της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ