Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 04-Απρ-2021 16:55

  Κυβ. στελέχη για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη: Απευθύνουμε έκκληση για υπευθυνότητα και τήρηση των μέτρων

  λιανεμπόριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:00

  Έκκληση προς όλους για υπευθυνότητα και τήρηση των μέτρων απευθύνουν κυβερνητικά στελέχη, με το βλέμμα στις αντιδράσεις για το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. 

  "Είναι η ώρα της ευθύνης για τους καταστηματάρχες, οι οποίοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης που ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα καταστήματα στις τρεις περιοχές πρέπει να μείνουν κλειστά. Δε μπορεί για λίγες ημέρες να βάζουμε σε κίνδυνο όλες τις θυσίες 13 μηνών", σημειώνουν.

  Παραλληλα, αναφέρουν πως αναμένουν από τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους να συμβάλουν περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να καλέσουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, αντί να επιδιώκουν να γίνουν αρεστοί. "Να εξηγήσουν στους πολίτες ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε την αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου στις περιοχές τους λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων. Για την στήριξη των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή δραστηριοτήτων στις περιοχές θα δοθεί η στήριξη που δίνεται στις επιχειρησεις και στην υπόλοιπη χώρα", επισημαίνουν τα ίδια στελέχη. 

  Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, ο οποίος επισκέφθηκε την Πάτρα, ανέφερε ότι υπάρχουν δύο επιλογές για τη στήριξη του λιανεμπορίου της Αχαΐας.

  Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας σε δηλώσεις που έκανε, "η πρώτη επιλογή είναι η στήριξη στο πλαίσιο το οποίο υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο από την επιστολή των τριών περιφερειαρχών, για μία έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, κατά το πρότυπο που υπήρξε στο παρελθόν, για παράδειγμα στην δυτική Αττική, όταν είχαμε φαινόμενα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και κλεισίματος των καταστημάτων". 

  "Η δεύτερη επιλογή", συνέχισε ο Στέλιος Πέτσας, "είναι αν προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει με ασφάλεια αυτό το άνοιγμα", εξηγώντας ότι "ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, είναι το click away". 

  Όπως είπε στην συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, "αυτές οι δύο ξεκάθαρες επιλογές θα τεθούν από εμένα σήμερα στον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν και ελπίζω να έχουμε κάποιες αποφάσεις σε μία θετική κατεύθυνση εντός της ημέρας".  

  "Φεύγω", πρόσθεσε "από την Πάτρα, πιστεύοντας αυτό που πίστευα πάντα και που πιστεύει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή είναι καλύτερο πάντα να συζητάμε τα θέματα, παρά να καθόμαστε από μακριά, διότι η πρόθεσή μας είναι να βρίσκουμε λύσεις από κοινού, αφού είμαστε σύμμαχοι και θα αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα οποιαδήποτε δυσκολία έχουμε, έστω και αυτές τις τελευταίες δύσκολες εβδομάδες, μέχρι να ξεπεράσουμε οριστικά αυτή την κρίση". 

  Αναφερόμενος στη σύσκεψη που προηγήθηκε είπε ότι "δόθηκε η ευκαιρία για μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση σε ένα πάρα πολύ θετικό κλίμα, με όλους τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, τους συλλόγους και τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών".  

  Παράλληλα, όπως επεσήμανε, "κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και το τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο", εξηγώντας ότι "σε συνεργασία, μεταξύ του Επιμελητηρίου, της υγειονομικής περιφέρειας του ΕΟΔΥ και του δήμου, θα υπάρξει αύξηση της επιδημιολογικής επιτήρησης, προκειμένου να εντοπίζονται γρήγορα ασυμπτωματικοί συμπολίτες μας, ιδίως στους χώρους εργασίας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ