Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 31-Μαρ-2021 22:56

  Τα φαρμακεία θα πωλούν και rapid tests

  Κοντοζαμάνης - Προϋπολογισμός 2021: Μοναδική ευκαιρία να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο ΕΣΥ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Μέχρι σήμερα τα rapid tests δεν μπορούσαν να πωληθούν από τον πάγκο του φαρμακείου. Κάναμε αυτή τη νομοτεχνική βελτίωση . Θα πωλούνται rapid test στα φαρμακεία. Θα μπορεί κάποιος να το πάρει από το φαρμακείο και να το κάνει στο γιατρό του" ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου "Κατεπείγουσες Ρυθμίσεις για την για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού  COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των Δικαστηρίων".

  Όπως είπε επίσης, τα self - test έρχονται ως συμπληρωματική δράση στη στρατηγική που έχουμε για το testing στην Ελλάδα. "Έρχονται να συμπληρώσουν τα ταχέα και τα μοριακά test. Έχουμε ξεπεράσει τις 50.000 ημερησίως και έτσι έχουμε την δυνατότητα να έχουμε σαφή εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα. Και πάλι η Ελλάδα πρωτοπορεί γιατί είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα τα χρησιμοποιήσουν" τόνισε.

  "Είπατε ότι είμαστε απροετοίμαστοι. Επιτρέψτε μου να  διαφωνήσω. Ο υπερδιπλασιασμός των ΜΕΘ καταδεικνύει έλλειψη προετοιμασίας; 557 κλίνες ΜΕΘ παραλάβαμε τον Ιούνιο του 2017 και 150 και πλέον κλίνες που δεν λειτουργούσαν. Και λειτούργησαν και αυτές και αναπτύξαμε και άλλες και συνεχίζουμε. Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις ΜΕΘ. Τι άλλο κάναμε; Δεν κόψαμε κορδέλες για επικοινωνιακούς λόγους, οι νέες ΜΕΘ ήταν πλήρως στελεχωμένες σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.  410 επιπλέον γιατροί υπηρετούν στις ΜΕΘ.

  Επειδή μιλήσατε για τις αναμονές. Έχω αποκόμματα για το τι γινόταν με τις αναμονές επί ΣΥΡΙΖΑ που είχαμε μόνο μια απλή  γρίπη να αντιμετωπίσουμε. Τα νούμερα ήταν πολλαπλάσια από τα σημερινά. Και τις αναμονές τις διαχειριζόμαστε με επιτυχία και μέχρι να μπει κανείς στη ΜΕΘ του παρέχεται αναπνευστική υποστήριξη" ανέφερε απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ