Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Μαρ-2021 13:56

  Θυρίδες στο Ψυχικό: Στον ανακριτή τα θύματα - Δηλώνουν παράσταση πολιτικής αγωγής

  Θυρίδες στο Ψυχικό: Στον ανακριτή τα θύματα - Δηλώνουν παράσταση πολιτικής αγωγής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του προσωρινά κρατούμενου κατηγορουμένου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης από τις 4 θυρίδες στο Ψυχικό δηλώνουν τα θύματα ενώπιον του 12ου ανακριτή Αθηνών.

  Η μια παθούσα εμφανίστηκε αυτοπροσώπως το πρωί με τον Αλέξη Κούγια, ενώ ο δικηγόρος εκπροσώπησε και δεύτερη παθούσα, η οποία δεν μπόρεσε να παρασταθεί αυτοπροσώπως, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας.

  "Ο ανακριτής θα ξεκινήσει με τις αρμόδιες αρχές μια έρευνα που αφορά στο κινητό τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορουμένου. Μόλις λάβω αντίγραφο της δικογραφίας, θα μελετήσω και θα ζητήσω κι εγώ ανακριτικές πράξεις", δήλωσε ο κ. Κούγιας.

  Μάλιστα, εξήγησε ότι ενημέρωσε τον ανακριτή για πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του σχετικά με ταξίδι του κατηγορουμένου στο εξωτερικό το επίμαχο χρονικό διάστημα.

  "Προσωπικά από τον θεατρικό χώρο με ενημέρωσαν ότι το κρίσιμο χρονικό διάστημα έκανε ταξίδια σε συγκροτημένη χώρα. Ενημέρωσα τον ανακριτή και μόλις το κρίνει σκόπιμο θα μας καλέσει να το πούμε και επίσημα", είπε ο κ. Κούγιας.

  Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του 58χρονου τόσο για την ώρα που απαιτείται για να γίνει διάρρηξη μια θυρίδας, όσο και σχετικά με την μεταφορά dna, ο νομικός παραστάτης των δύο εκ των τεσσάρων παθουσών ανέφερε: "Το γεγονός ότι κάνει κριτική και έχει αποφανθεί σχετικά με το πόση ώρα έπρεπε να δαπανηθεί από τον δράστη για να κάνει την κλοπή, δεν δημιουργεί θετικές εντυπώσεις. Σχετικά με το dna και τον ισχυρισμό του περί μεταφοράς του γενετικού υλικού, από μια συζήτηση που έκανα με ειδικούς μου εξήγησαν ότι δεν μεταφέρεται από αντικείμενο σε αντικείμενο, αλλά από άνθρωπο σε αντικείμενο".

  Παράσταση πολιτικής αγωγής έχει δηλώσει και τρίτη παθούσα, η οποία εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ