Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Μαρ-2021 14:58

  Λοιμωξιολόγοι: Στο τραπέζι άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων από 5 Απριλίου -Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

  Λοιμωξιολόγοι: Στο τραπέζι άνοιγμα γυμνασίων, λυκείων από 5 Απριλίου -Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:53

  Το άνοιγμα των γυμνασίων - λυκείων από τις 5 Απριλίου βρέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων κατά την πολύωρη συνεδρίασή της. 

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις συζητήσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των ελέγχων, πιθανότατα μέσω και των self test, τόσο των μαθητών που θα επιστρέψουν στη δια ζώσης εκπαίδευση όσο και των εκπαιδευτικών. 

  Στην ενημέρωση των 18:00, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα παρουσιάσει τη στρατηγική της Κυβέρνησης για το self test.

  Παράλληλα, στην επιτροπή συζητήθηκε και το θέμα της άρσης των περιορισμών στις διαδημοτικές μετακινήσεις (επίσης από τις 5 Απριλίου) οι οποίες έως σήμερα επιτρέπονταν μόνο για ραντεβού σε κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η εισήγηση της Επιτροπής είναι θετική. 

  Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπάρχει θετική εισήγηση από την Επιτροπή για το άνοιγμα των Γυμνασίων - Λυκείων καθώς και των διαδημοτικών μετακινήσεων από τις 5 Απριλίου, με την προϋπόθεση ότι η επιδημιολογική εικόνα θα είναι καλή. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει νέα συνάντηση των Εμπειρογνωμόνων την ερχόμενη εβδομάδα.

  Η Επιτροπή παραμένει αρνητική στο άνοιγμα της αγοράς τη Δευτέρα 29 Μαρτίου,  ενώ μάλλον θεωρείται δύσκολο να ανοίξει και στις 5 Απριλίου. Η κατάσταση κρίνεται ρευστή και οι τελικές αποφάσεις θα κριθούν τόσο από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, όσο και από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Πάντως, με βάση την τωρινή εικόνα πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου θεωρείται η Δευτέρα 12 Απριλίου. 

  Όπως ανέφερε άλλωστε από νωρίς το Capital.gr η Επιτροπή είναι αρνητική στο να γίνουν αυτή τη στιγμή, και με τα παρόντα δεδομένα, βήματα για το άνοιγμα της αγοράς, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές που θεωρούν λάθος την απόφαση της προηγούμενης εβδομάδας για την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης άκρων. 

  Ετσι, το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα και όπως λέει το ρεπορτάζ επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια ημερομηνία που να είναι ασφαλής. Οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται πως έχουν εκφράσει την ανησυχία τους και για το να ανεβάσουν ρολά τα καταστήματα στις 5 Απριλίου, αν δεν παρατηρηθεί πρώτα μια σταθεροποίηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

  Ένα στοιχείο που ανησυχεί ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους είναι η κυριαρχία της βρετανικής μετάλλαξης, σε ποσοστό 70%. Από τον έλεγχο των 475 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 423 δείγματα με στελέχη μεταλλάξεων ειδικού και 18 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση. Από τα 423 δείγματα, τα 422 βρέθηκαν με τη βρετανική μετάλλαξη και ένα δείγμα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ