Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Μαρ-2021 18:04

  Εστιάτορες στο Σ.τ.Ε. κατά της Κ.Υ.Α.

  Εστιάτορες στο Σ.τ.Ε. κατά της Κ.Υ.Α.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Να ακυρωθεί η Κ.Υ.Α. που περιγράφει τα μέτρα απαγόρευσης του κορονοιού για τη (μη) λειτουργία των καταστημάτων από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021, ζητεί από το Συμβούλιο Επικρατείας το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης ("ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ"), που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη

  Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης  ζητούν να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη νέα κοινή υπουργική (υπ΄  αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 Κ.Υ.Α.) διότι , όπως λένε, παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων. Την ίδια στιγμή, ζητούν την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσου. 

  Τέλος, όπως, έγινε γνωστό ο δικηγόρος του "ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ" Γεώργιος Λαφαζάνος μέσα στο επόμενο διάστημα  θα καταθέσει  στο ΣτΕ, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης Κ.Υ.Α., όπως θα καταθέσει και αίτημα προσωρινής διαταγής, προκειμένου να "παγώσει" προσωρινά η εν λόγω Κ.Υ.Α.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ