Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Μαρ-2021 15:28

  Απορρίφθηκε -λόγω αναρμοδιότητας- από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής της μεταγωγής του Δημ. Κουφοντίνα

  Απορρίφθηκε -λόγω αναρμοδιότητας- από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής της μεταγωγής του Δημ. Κουφοντίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Αναρμόδιο δήλωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην αίτηση του πολυισοβίτη της 17Ν, Δημ. Κουφοντίνα, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση   για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

  Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας (πρόεδρος η Ειρήνη Σαρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος) απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα, κρίνοντας ότι το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος.

  Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση της  γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Υποστηρίζει  ότι είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου, ενώ υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές.

  Οι σύμβουλοι Επικρατείας για την απόρριψη της αίτησης αναστολής του μέλους της 17Ν, επικαλέσθηκαν πάγια νομολογία του ΣτΕ,  η οποία υπάρχει από τη δεκαετία του 1950 έως σήμερα.

  Σύμφωνα με τους δικαστές του ΣτΕ, αρμόδια για τα επίμαχα θέματα είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

  Στο δικαστήριο εκκρεμεί  η  αίτηση ακύρωσης επι της απόφασης μεταγωγής η οποία θα συζητηθεί  στις 2. 4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο  Αντωνόπουλο. 

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ