Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Μαρ-2021 14:03

  Απορρίφθηκε και από το ΣτΕ το αίτημα του Κουφοντίνα

  Απορρίφθηκε και από το ΣτΕ το αίτημα του Κουφοντίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη 

  Απορρίφθηκε με απόφαση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρης Σαρπ, λόγω ελλείψεως  δικαιοδοσίας, το αίτημα του μέλους της 17Ν  Δημήτρη Κουφοντίνα, με το οποίο ζητούσε με προσωρινή διαταγή  να "παγώσει" η απόφαση της  γενικής γραμματέως  Αντεγκληματικής Πολιτικής  για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. 

  Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε  να  συζητηθεί στις 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο, ενώ μέσα στο  επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

  Όπως ανέφερε νωρίτερα το Capital.gr

  Τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση του πολυισοβίτη, καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια ως μέλους της 17Ν, Δημ.Κουφοντίνα, ο οποίος επιχειρεί μετά την απόρριψη των αιτημάτων του από το Πρωτοδικείο Λαμίας, να πάει την υπόθεση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, στο Συμβούλιο Επικρατείας.

  Ουσιαστικά αυτό τον δρόμο του έδειξε τόσο το δικαστικό βούλευμα όσο και η αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης που εξ αρχής κατέστησε σαφές πως ο μόνος δρόμος επίλυσης του ζητήματος είναι αυτός της Δικαιοσύνης.

  Τι ζητάει

  Ουσιαστικά η πλευρά Κουφοντίνα, που διανύει την 61η μέρα απεργίας πείνας με οξεία νεφρική ανεπάρκεια σύμφωνα με το νοσοκομείο Λαμίας, ζητεί τρία πράγματα:

  1) την έκδοση προσωρινής διαταγής για να "παγώνει" η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής για την μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού

  2) την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση

  3) την ακύρωση της εν λόγω απόφασης της Σοφίας Νικολάου.

  Από αυτά η πιο άμεση απόφαση αναμένεται να είναι τις επόμενες μέρες ή ώρες, η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής, η οποία και θα καθορίσει τελικά τις εξελίξεις.

  Τι αναφέρει

  Στην αίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται ότι η απόφαση μεταγωγής είναι παράνομη, γιατί εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας και χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό τον νόμο 4760/2020 στον οποίο στηρίζεται γιατί είναι "φωτογραφικός”.

  Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει, οι περιορισμοί για την παραμονή σε Αγροτικές Φυλακές σχετίζονται μόνο με την κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο έγκλειστος και όχι με πειθαρχικά ζητήματα.

  Ακόμη, επισημαίνεται ότι η μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε εικονικά για να δικαιολογηθεί η μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού, καθώς δόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) εντολή μεταγωγής προς τον Κορυδαλλό (21.12.2020), ενώ την ίδια ημέρα η κυρία Νικολάου έδωσε εντολή μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ