Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Μαρ-2021 12:17

  Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: Απαράδεκτη καθυστέρηση εμβολιασμού των Θαλασσαιμικών

  Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: Απαράδεκτη καθυστέρηση εμβολιασμού των Θαλασσαιμικών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας διαμαρτύρεται εντόνως και καταγγέλλει την αδιανόητη καθυστέρηση εμβολιασμού των  5.000  πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία & Δρεπανοκυτταρική Νόσο ανά την χώρα.

  Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές Χώρες (παράδειγμα η Κύπρος), όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου, τα άτομα με Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο έχουν ήδη εμβολιαστεί καθώς πρωτεύων μέλημα τους ήταν να εμβολιαστούν αμέσως όλες οι ευπαθείς ομάδες των Χωρών αυτών.

  "Βρισκόμαστε αρχές Μαρτίου και ακόμα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό μας. Αυτό μας οδηγεί σε ένα καθεστώς ανασφάλειας, φόβου και κάνει την ήδη βεβαρημένη καθημερινότητα μας ακόμα πιο ανθυγιεινή.

  Η Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) είναι μια πολυπαραγοντική νόσος με διάφορες επιπλοκές ή εμφάνιση συνοδών νοσημάτων όπως Διαβήτης, Καρδιοπάθειες και ένα μεγάλο ποσοστό πασχόντων έχει υποβληθεί σε Σπληνεκτομή, λόγω των συχνών μεταγγίσεων και της αιμοσιδήρωσης. Επιπλέον οι πάσχοντες βρίσκονται στο νοσοκομείο ανά 15 ημέρες για την θεραπεία τους με αυξημένο τον κίνδυνο συνωστισμού, δεδομένου ότι παραμένουν εκεί πάνω από 4 ώρες" τονίζει.

  "Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας και την Επιτροπή Εμβολιασμών να θέσουν τώρα τους πολυμεταγγιζόμενους πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική νόσο στις ευπαθείς ομάδες που θα εμβολιαστούν" άμεσα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ