Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Μαρ-2021 19:01

  Προσφυγή στον Τσιάρα από την συνήγορο του Κουφοντίνα για την "ανατροπή" της μεταγωγής

  Προσφυγή στον Τσιάρα από την συνήγορο του Κουφοντίνα για την "ανατροπή" της μεταγωγής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προσφυγή ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ώστε να ανατρέψει την μεταγωγή του Δημ. Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού, γεγονός που εκκίνησε την απεργία πείνας εκ μέρους του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17Ν, υπέβαλλε η συνήγορός του Γιάννα Κούρτοβικ.

  Ο Κουφοντίνας διανύει την 54η μέρα απεργίας πείνας και 8η μέρα δίψας και μετά τις παροτρύνσεις να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, επιλέγει να απευθυνθεί (πολιτικά και νομικά) στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος όμως δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα αφού πλέον δεν έχει την αρμοδιότητα.

  Η κ. Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι "ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά".

  Σύμφωνα με βάση το ΠΔ που αναφέρεται στην μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει πλέον φύγει από τα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης η απόφαση αυτή. Έτσι, αρμόδιος είναι πια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Συνεπώς η εν λόγω προσφυγή, επί της ουσίας είναι άνευ αντικειμένου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ