Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Μαρ-2021 14:03

  Υπόθεση Λιγνάδη: Ζητεί κατ' αντιπαράσταση εξέταση με ένα απο τους νεαρούς που καταγγέλλουν βιασμό

  λιγνάδης-χειροπέδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.03

  Του Π. Στάθη

  Να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση ενώπον της ανακρίτριας με έναν από τους νεαρούς που τον καταγγέλλει για βιασμό ζητεί με αιτησή του ο Δημ. Λιγνάδης, διά του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια.

  Σε ανακοίνωση του, ο δικηγόρος κάνει γνωστό πως ζητεί, επιπλέον, να γίνει αυτοψία του χώρου σημειώνοντας πως ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης "αμφισβητεί την αλήθεια όλων των καταγγελιών εις βάρος του" και επικαλείται τους μάρτυρες που κατέθεσαν στην ανάκριση αλλά και τα στοιχεία που έχει εισφέρει τα οποία χαρακτηρίζει "ακλόνητα". "Αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, "κατεδαφίζουν” στην κυριολεξία την κατηγορία τονίζει ο κ. Κούγιας.

  Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  "Όπως είναι γνωστό από τις μέχρι τώρα δημοσιοποιθείσες υπερασπιστικές θέσεις του κ. Δημητρίου Λιγνάδη, ο εντολέας μας αμφισβητεί την αλήθεια όλων των καταγγελιών εις βάρος του και έχει προσκομίσει ακλόνητα έγγραφα στοιχεία, αλλά και ζήτησε να εξεταστούν ιδιαίτερα αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι εξετάστηκαν από την κα Ανακρίτρια. Τα παραπάνω αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, "κατεδαφίζουν" στην κυριολεξία την κατηγορία.

  Προς μεγαλύτερη υποστήριξη της αθωότητας του κατηγορουμένου, συνεργάτες του γραφείου μας σήμερα κατέθεσαν στην κα Ανακριτή, αναφορικά με την πράξη που φέρεται ότι διέπραξε ο εντολέας μας στις 8.8.2015, αίτημα: 1. περί αυτοψίας του χώρου και 2. κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του εντολέα μας με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ο οποίος μέχρι σήμερα ούτε αποκάλυψε ούτε ερωτήθηκε έστω να περιγράψει ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο δήθεν ο εντολέας μας τον βίασε με πρωκτολειχία (αυτή είναι η περιγραφή του δήθεν βιασμού του) και σε ποια σουίτα αυτού του αγνώστου μέχρι τώρα ξενοδοχείου έγινε αυτή η πράξη.

  Σημειωτέον ότι σε έρευνα που έχει κάνει το γραφείο μας μέχρι τώρα σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής της Επιδαύρου, ο κ. Λιγνάδης δεν διέμεινε σε οποιοδήποτε εξ αυτών στις 8.8.2015.

  Εφόσον ο φερόμενος ως βιασθείς έστω και καθυστερημένα υποδείξει ποιο ξενοδοχείο ήταν αυτό, στο οποίο συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, αυτονόητο είναι ότι θα ζητήσουμε να εξετασθούν ως μάρτυρες οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, μια προανακριτική και ανακριτική πράξη που θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί, αλλά και να ζητηθούν από την αστυνομία οι καταστάσεις όλων των προσώπων που διανυκτέρευσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής που τυχόν θα υποδειχθεί.

  Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας της υποθέσεως το δικηγορικό μας γραφείο θα δημοσιοποιεί κάθε νόμιμη διαδικαστική ενέργεια, την οποία ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να διεξαγάγει, και για το λόγο αυτό σας κοινοποιούμε και το περιεχόμενο της ως άνω αιτήσεώς μας".

  Μάρτυρες


  Παράλληλα έναν κατάλογο με μάρτυρες προς εξέταση, κατέθεσε στην ανακριτρια και ο δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή Γιάννης Βλάχος, ζητώντας παράλληλα να ερευνηθούν τα ψηφιακά αρχεία του Δ.Λιγναδη.


  Ολόκληρη η δήλωση Γ. Βλαχου: ;”Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής να στηρίξουμε την κατηγορία, εισεφερα σήμερα στοιχεία στην ανακριτική διαδικασία ένα κατάλογο μαρτύρων οι οποίοι θα έρθουν να καταθέσουν κρίσιμα περιστατικά, καθώς και ένα αίτημα για κατάσχεση των ψηφιακών δεδομένων του κατηγορούμενου, να διερευνηθούν από τα αρμόδια εγκληματολογία εργαστήρια της ΓΑΔΑ ως προς το περιεχόμενο τους η ως προς τυχόν παρεμβάσεις που έχουν γίνει”.

  18 νέοι φάκελοι

  Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας κατέθεσε στον εισαγγελέα δεκαοκτώ νέους φάκελους στους οποίους περιλαμβάνονται τα ονόματα τουλάχιστον τριών προσώπων, που έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα. Ανάμεσα στις καταγγελίες φαίνεται να υπάρχουν υποθέσεις που σχετίζονται με – καταγγελλόμενες- κακουργηματικές πράξεις, ενώ φαίνεται πως κάποιες δεν έχουν παραγραφεί.

  Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να καλέσει όλα τα πρόσωπα που έχουν προχωρήσει σε καταγγελίες με ποινικό ενδιαφέρον, λαμβάνοντας καταθέσεις γύρω από τα περιστατικά που αναφέρουν στις αναφορές τους στο ΣΕΗ.

  Ο δεύτερος ηθοποιός που καταγγέλλεται για βιασμό

  Παράλληλα εντός της εβδομάδας ο εισαγγελέας αναμένεται να αποφανθεί για την άσκηση ή μη ποινική δίωξη σε βάρος του 2ου ηθοποιού (γνωστού απο σήριαλ της μικρής οθόνης) ο οποίος είχε κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση, μετά την καταγγελία ότι βίασε πρώην συμφοιτητή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος εμφανίζεται να έχει αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως η πράξη έγινε μετά από συναίνεση και των δύο μερών. Η αποφαση θα είναι άμεση υπό το φόβο της παραγραφής που συμπληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ