Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Μαρ-2021 13:08

  Σκέψεις για ακόμη μια εβδομάδα παράταση του lockdown, οι αντίθετες "φωνές"

  Σκέψεις για ακόμη μια εβδομάδα παράταση του lockdown, οι αντίθετες "φωνές"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τη μια πλευρά, τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν δείχνουν βελτίωση, ειδικά σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις διασωληνώσεις, από την άλλη πλευρά οι φωνές στους κόλπους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που ζητούν το άνοιγμα της αγοράς, αρχικά του λιανεμπορίου και στη συνέχεια της εκπαίδευσης και χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, δεδομένου πως το σκληρό lockdown στην Αττική δεν έχει φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

  Οι ειδικοί θέλουν να παρακολουθήσουν τα επιδημιολογικά εβδομάδα όλης αυτής της εβδομάδας, για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους την Παρασκευή. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των διασωληνώσεων, τον όγκο των νοσηλειών, τις πληρότητες στα νοσοκομεία, αλλά και τον αριθμό των νέων θανάτων.

  Τα δύο πιθανά σενάρια: το πρώτο σενάριο θέλει παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική έως και τις 15 Μαρτίου. Το δεύτερο λέει χαλάρωση των μέτρων από την ερχόμενη εβδομάδα, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

  Όλα αυτά την ώρα που οι πληρότητες στα νοσοκομεία της χώρας, όπως μετέδιδε νωρίτερα το Capital.gr, ήδη μπαίνει στη μάχη του κορονοϊού το νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, ενώ αν χρειαστεί θα ζητηθεί και η συνδρομή του ιδιωτικού τομές για κλίνες ΜΕΘ σε non Covid περιστατικά.

  Τα νοσοκομεία Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Αττικόν είναι γεμάτα και στα υπόλοιπα του λεκανοπεδίου οι πληρότητες είναι πάνω από 85%.

  Ενδεικτικά,  η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ξεκαθάρισε ότι αφενός δεν υπάρχει κανένα lockdown έτσι όπως το βιώνουμε, αφετέρου πρέπει να ανοίξουν άμεσα μαγαζιά και σχολεία, αλλά και μέρος της εστίασης, καθώς θα ήταν πιο εύκολο να ελεγχθεί η κατάσταση με τον κόσμο.

  Βίκυ Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ