Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Μαρ-2021 12:45

  Αρ. Πελώνη: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται - Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις

  Πελωνη 08.02.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει".

  Αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω από το πλαίσιο που έχει χαράξει στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι η κυβέρνηση, διαμηνύοντας, μέσω της εκπροσώπου της, Αριστοτελίας Πελώνη, πως, εφόσον ο καταδικασμένος για έντεκα δολοφονίες τρομοκράτης θεωρεί ότι αδικείται από την Πολιτεία, μπορεί να σταματήσει την απεργία πείνας και να προσφύγει στα ένδικα μέσα. "Είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει", σημείωσε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η κ. Πελώνη. Παράλληλα, έβαλε στο στόχαστρό της τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ανάρτησή του για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  "Ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του.  Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία", επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

  Όπως σημείωσε η κ. Πελώνη, η απεργία πείνας είναι ένα μέσο που ο ίδιος ο πολυισοβίτης έχει επιλέξει, για να πιέσει την πολιτεία να κάνει δεκτό το αίτημα του. "Με βάση το νέο νόμο, ο Κορυδαλλός είναι κατάστημα τύπου κράτησης "Α". Δηλαδή, κρατούνται υπόδικοι και καταδικασμένοι για ελαφριά εγκλήματα. Δεν είναι τύπου "Β", όπως το κατάστημα στο οποίο βρίσκεται ο Κουφοντίνας υψίστης ασφαλείας...Υπάρχει έγγραφο νωρίτερα με οδηγία για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και για λόγους αποσυμφόρησης προς όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας να μη στέλνουν φυλακιστήρια στον Κορυδαλλό. Αυτή τη στιγμή το κατάστημα αποσυμφορείται. Έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός περισσότεροι από χίλιοι βαρυποινίτες και δεν έχει μεταφερθεί εκεί κανένας...Η κυβέρνηση δε θα απαντήσει σε σχόλια ιδιωτών. Αλλά, θα διερωτηθώ. Εάν όλοι όσοι υποστηρίζουν η Πολιτεία να υποκύψει, υποστηρίζουν ότι πρέπει να συναλλάσσεται και με άλλους κατάδικους στο μέλλον;", ανέφερε.

  Όλα ανοιχτά για παράταση του lockdown στην Αττική

  "Δε μπορώ να αποκλείσω τίποτα", τόνισε η κ. Πελώνη, ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο χρονικής παράτασης των περιοριστικών μέτρων στην Αττική. "Τα στοιχεία αξιολογούνται, η κυβέρνηση πηγαίνει βήμα-βήμα, έχοντας ως βάση τις εισηγήσεις των ειδικών. Όσο πιο γρήγορα υπάρξει αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και της πίεσης στο ΕΣΥ, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε...", ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος. "Αντιλαμβανόμαστε την κόπωση της κοινωνίας. Όλοι θα ήθελαν να βγουν έξω, να ταξιδέψουν, να πάνε στα πατρικά τους σπίτια. Αυτό θα εξαρτηθεί από όλους εμάς. Όσο περισσότερο τηρήσουμε τα μέτρα, όσο περισσότερη υπομονή κάνουμε, τόσο νωρίτερα θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άρση περιορισμών...", πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα για άνοιγμα του λιανεμπορίου, μαζί με τις σχολικές μονάδες.

  "Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι σε λίγες ημέρες, εντός της εβδομάδας, η χώρα θα σπάσει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου εμβολιασμών. Ελπίζουμε ότι αυτό σταδιακά και όσο θα προχωρά ο εμβολιασμός στις μεγαλύτερες ηλικίες και στις ευπαθείς ομάδες, πού σύντομα θα αλλάξει και την εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας και πλέον από το Πάσχα και μετά θα μπορούμε να μιλάμε από άλλη βάση ως προς την άρση περιοριστικών μέτρων. Το πρώτο τείχος ανοσίας ελπίζουμε και προσβλέπουμε ότι θα έχει χτιστεί τότε. Ανάλογα, βέβαια και με τις παραδόσεις των εμβολίων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, οι οποίες αναμένεται να είναι πολύ αυξημένες", τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ