Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Φεβ-2021 18:25

  Μ. Θεμιστοκλέους: Παρατηρείται μείωση του επιδημιολογικού φορτίου

  Μ. Θεμιστοκλέους: Παρατηρείται μείωση του επιδημιολογικού φορτίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι παραδόσεις εμβολίων  συνεχίζονται από τις εταιρείες με βάση τα χρονοδιαγράμματα ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας. Τόνισε μάλιστα πως στη χώρα μας παρατηρείται ήδη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, γεγονός που αποδίδεται στον εμβολιασμό, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τους ημερήσιους εμβολιασμούς.

  Πάνω από 30 χιλιάδες εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν σήμερα και συνολικά έχουν γίνει πάω από 725 χιλιάδες.

  Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, καταγράφεται αυξητική τάση στα ραντεβού και ήδη έχουν κλειστεί 1,420 εκατομμύρια ραντεβού, εκ των οποίων τα 820 χιλιάδες αφορούν τη δεύτερη δόση. Για το Μάρτιο έχουν κλειστεί 720 χιλιάδες ραντεβού.

  Την εβδομάδα θα ολοκληρωθεί τέλος θα ολοκληρωθεί η αναπλήρωση ραντεβού που χάθηκαν από την κακοκαιρία.

  Τη συνέχιση των εμβολιαστικών προγραμμάτων, τόσο στα παιδιά, όσο και για τους ενήλικες, ακόμη και εν μέσω της πανδημίας προέκρινε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση.

  Σημείωσε ακόμη, πως το εμβόλιο της Pfizer έχει αδειοδοτηθεί για τους εφήβους που είναι άνω των 16 ετών, οπότε όσοι είναι σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Συμπλήρωσε πως για τα μικρότερα παιδιά γίνονται μελέτες από τις φαρμακευτικές, αλλά ο χρόνος που θα εμβολιάζονται τα παιδιά κατά της Covid-19 δεν είναι στο άμεσο μέλλον, ενώ θα χρειαστεί μεγάλη μελέτη και επιστημονική τεκμηρίωση.

  Β. Κουρλιμπίνη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ