Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Φεβ-2021 12:00

  Εισαγγελέας καλεί τον Σπ. Μπιμπίλα για να ανοίξει ο φάκελος των σεξουαλικών εγκλημάτων στο θέατρο

  Εισαγγελέας καλεί τον Σπ. Μπιμπίλα για να ανοίξει ο φάκελος των σεξουαλικών εγκλημάτων στο θέατρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, καλεί ο εισαγγελέας που ανοίγει το φάκελο σεξουαλικών εγκλημάτων στο χώρο του θεάματος.

  Ο κ. Μπιμπίλας καλείται την ερχόμενη Δευτέρα από τον εισαγγελέα Κων/νο Σπυρόπουλο  προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, και αφορούν γνωστό ηθοποιό - σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί.

  Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με βάση τις δύο μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί για τέτοιες υποθέσεις, και ο Σπ. Μπιμπίλας θα κληθεί να εισφέρει στο έργο της δικαιοσύνης καταθέτοντας και καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο Σωματείο των Ηθοποιών, οι οποίες είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν ακόμα παραγραφεί.

  Το γεγονός αυτό όμως αφενός διευρύνει και αφετέρου κρατάει ζωντανή τη δικαστική έρευνα δεδομένου ότι ανοίγει και ως προς άλλα πρόσωπα, ηθοποιούς - σκηνοθέτες, για τους οποίους  οι καταγγελλόμενες πράξεις δεν έχουν παραγραφεί. 

  Παναγιώτης Στάθης 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ