Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Φεβ-2021 18:28

  Χαρδαλιάς: Στις "κόκκινες" περιοχές από αύριο Αχαΐα, Εύβοια και Ρέθυμνο Κρήτης

  Χαρδαλιάς: Στις "κόκκινες" περιοχές από αύριο Αχαΐα, Εύβοια και Ρέθυμνο Κρήτης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:43

  Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στις "κόκκινες” περιοχές, τίθενται από αύριο 13 Φεβρουαρίου έως και τις 22 Φεβρουαρίου οι περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας -πλην της νήσου Σκύρου-, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. 

  Παράλληλα, στις "κόκκινες" περιοχές εντάσσονται ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Καλυμνίων, καθώς και ο δήμος Καρπάθου.

  Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν ο δήμος Αγίου Νικολάου, ο δήμος Θήρας και ο δήμος Μυκόνου, όπου παρότι παρατηρείται σταδιακή βελτίωση δεν δύναται ακόμα η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Στο αυτό επίπεδο παραμένουν ακόμη ο δήμος Εορδαίας Κοζάνης, οι δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας, όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, ο δήμος Σπάρτης, η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Ανδραβίδας - Κυλλήνης και ο δήμος Τεμπών Λάρισας.

  Στις περιοχές αυτές, είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν διά ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

  Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

  Ακόμη, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων, κατά μία εβδομάδα για τις περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε, τα μέτρα που ισχύουν για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, όπως περιγράφονται στην ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο επίπεδο για τις μητροπολιτικές περιοχές, παρατείνονται για ακόμα μία εβδομάδα και έως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, καθώς και στις δύο αυτές περιοχές παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

  Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε εν τω μεταξύ ότι βγαίνει από τις "κόκκινες" περιοχές και εντάσσεται πλέον στις "κίτρινες" η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, καθώς η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί. Συγκεκριμένα, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα αίρονται από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί.

  Διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις αυταπασχολούμενων και δημοσιογράφων

  Ο κ. Χαρδαλιάς προέβη επίσης σε διευκρινίσεις για τη μετακίνηση των επιστημόνων-αυταπασχολούμενων και των δημοσιογράφων.

  Όπως ανέφερε, σχετικά με την μετακίνηση των εργαζομένων οι επιστήμονες - αυταπασχολούμενοι, που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα εκδιδόμενη από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή ΝΠΔΔ (π.χ. Δικηγορικοί Σύλλογοι, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ιατρικοί Σύλλογοι) δεν απαιτείται προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους να φέρουν την απαιτούμενη εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον επιδεικνύουν την σε ισχύ επαγγελματική ταυτότητα του Συλλόγου τους.

  Όσον αφορά τη μετακίνηση των δημοσιογράφων για επαγγελματικούς λόγους, αυτή εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ