Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Φεβ-2021 16:37

  Οι δικηγόροι και άλλοι επιστήμονες ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για την οικονομική τους στήριξη

  Τη δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού διερευνά ο ΔΣΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να εκθέσουν τα οικονομικά τους προβλήματα με΄σα στην πανδημία και να ζητήσουν στήριξη καθώς "έχουν φτάσει στα όρια του βιοπορισμού τους" , ζητούν με κοινή επιστολής τους οι επιστημονικοί φορείς της χώρας.

  Στην επιστολή τους, οι δικηγόροι και οι άλλοι επιστήμονες, δηλώνουν ότι έχουν περιέλθει σε δραματική οικονομική κατάσταση, που αγγίζει πλέον τα όρια του κινδύνου βιοπορισμού τους και θέλουν να ενημερώσουν τον κ. Μητσοτάκη για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία στους κλάδους των επιστημόνων και για να δοθούν άμεσες λύσεις.

  Στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, οι Πρόεδροι των επιστημονικών φορέων που εκπροσωπούν περίπου 350.000 επιστήμονες- ελεύθερους επαγγελματίες επισημαίνουν ότι "… στη δεύτερη φάση της πανδημίας, όπου οι αρνητικές επιπτώσεις της ενεργούν πολλαπλασιαστικά, η στήριξη της Κυβέρνησης υπολείπεται μέχρι στιγμής της στήριξης που παρείχε στους λοιπούς πληττόμενους επαγγελματικούς κλάδους…"

  Βιοπορισμός

  Αναφέρουν επίσης, ότι: "…Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι ακόμη μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταβληθεί το χορήγημα των τετρακοσίων (400) ευρώ από το Λογαριασμό Ανεργίας του ΟΑΕΔ, που έχει σχηματισθεί αποκλειστικά και μόνο από εισφορές των επιστημόνων. Με τα κριτήρια δε, που έχουν τεθεί και το ύψος του διατιθέμενου ποσού, είναι βέβαιο ότι το σχετικό χορήγημα θα λάβει μόνο ένα τμήμα των επιστημόνων.

  Η παράταση αλλά κυρίως η επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που έθεσε την Αττική και άλλες περιοχές της Χώρας σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου αλλά και η εφαρμογή του ίδιου καθεστώτος και σε άλλες περιοχές της Χώρας στην αρχή της β’ φάσης της πανδημίας (ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία) έχει οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων –ελεύθερων επαγγελματιών σε δραματική οικονομική κατάσταση, που αγγίζει πλέον τα όρια του κινδύνου βιοπορισμού τους".

  Την επιστολή προς τον πρωθυπουργό, που επισυνάπτεται, υπογράφουν οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων, Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος και Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

  Π. Στάθης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ