Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Φεβ-2021 07:50

  Ρέιντερς: Εξαιρετικά ικανοποιημένος από την πορεία της ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης

  Ρέιντερς: Εξαιρετικά ικανοποιημένος από την πορεία της ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ένα βήμα προς την χρηματοδότηση της ελληνικής Δικαιοσύνης από το Ταμείο Ανάκαμψης  βρίσκεται η χώρα, αφού υπέβαλλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο τα χρήματα μπορεί να έρθουν εντός του 2021.

  Αυτό προκύπτει από την συνέντευξη του αρμόδιου Επιτρόπου της ΕΕ, Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα προχωρά στον τομέα της ψηφιοποίησης στη δικαιοσύνη.

  Αποκάλυψε μάλιστα πως ηδη η Ελλάδα εχει υποβάλλει αίτηση στο ταμείο ανάκαμψης για τον τομέα της Δικαιοσύνης και όπως είπε δεν αποκλείεται να έρθουν χρήματα εντός του 2021.

  Ο επιτροπος είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ:  

  Ερ. Η Ελλάδα έχει κάνει ένα βήμα μπροστά όσον αφορά στην ψηφιοποίηση στον τομέα της δικαιοσύνης. Θα ήθελα την αξιολόγησή σας σε αυτή την εξέλιξη.

  Απ. Είναι ξεκάθαρο αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επένδυση στα ψηφιακά εργαλεία στο σύστημα της δικαιοσύνης σε όλα τα κράτη μέλη. Δημοσιεύσαμε το Δεκέμβριο μια ανακοίνωση και ζητήσαμε από όλα τα κράτη μέλη να έρθουν με κάποια επένδυση με βάση Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον τομέα της δικαιοσύνης για νέο ψηφιακό εξοπλισμό και είμαι χαρούμενος που η Ελλάδα προχώρησε με αυτό.

  Ερ: Η Ελλάδα έστειλε την πρότασή της για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης. Την έχετε αξιολογήσει και πότε αναμένεται η εκταμίευση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για το συγκεκριμένο σκοπό;

  Απ: Στην Ελλάδα είναι γεγονός έχουμε μία πρόταση. Τώρα είμαστε στη φάση της ανάλυσης της κατάστασης και ελπίζω ότι στο πρώτο μέρος του χρόνου θα είναι πιθανό να δοθεί μία απάντηση και να αποδεσμευτούν τα χρήματα το 2021, να ξεκινήσουμε την αποδέσμευση αυτή τη χρονιά.

  Ο επίτροπος από κοινού με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ενημέρωσαν τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για την πρώτη ετήσια έκθεση για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ε.Ε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ