Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Φεβ-2021 15:23

  Πρόσκληση από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε συλλαλητήριο αύριο

  Πρόσκληση από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε συλλαλητήριο αύριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εν τω μέσω πληροφοριών για επιβολή σκληρότερου lockdown στην Αττική, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή σε συλλαλητήριο Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στο νομοσχέδιο Παιδείας.

  "Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

  Καλούμε στην προγραμματισμένο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 13:00 στα Προπύλαια " αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνοντας : "Καλούμε ενάντια στο Νομοσχέδιο της Κεραμέως Χρυσοχοΐδη που εισάγει την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα πειθαρχικά συμβούλια, μειώνει τους εισακτέους και κλείνει πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Περιφέρεια.

  Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου και τη χάραξη ενός σοβαρού σχεδίου επιστροφής με ασφάλεια των φοιτητών και των φοιτητριών στα αμφιθέατρα". 

  Αναλυτικά , η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: 

  "Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία | Όχι στα πειθαρχικά συμβούλια | Όχι στη μείωση των εισακτέων

  Δεν κάνουμε βήμα πίσω!

  Καλούμε στην προγραμματισμένο συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 13:00 στα Προπύλαια 

  Καλούμε ενάντια στο Νομοσχέδιο της Κεραμέως Χρυσοχοΐδη που εισάγει την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα πειθαρχικά συμβούλια, μειώνει τους εισακτέους και κλείνει πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Περιφέρεια.

  Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου και τη χάραξη ενός σοβαρού σχεδίου επιστροφής με ασφάλεια των φοιτητών και των φοιτητριών στα αμφιθέατρα. 

  Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να ασχοληθεί με τις πάγιες ανάγκες των φοιτητών/ριών, που εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης έχουν οξυνθεί, έχει επιλέξει να υποβαθμίσει το δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, τη συρρίκνωση της δημοκρατίας, τη στοχοποίηση των ακαδημαϊκών ελευθεριών, τη μείωση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ αλλά και την δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολλέγια.

  Απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης οφείλουμε να συγκροτήσουμε ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο δημοκρατίας.

  Δεν θα ανεχτούμε πολιτικές αποκλεισμού και όξυνσης των ανισοτήτων. Δεν θα ανεχτούμε τον αυταρχισμό και την στοχοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου και των ακαδημαϊκών δασκάλων. 

  Η υπεράσπιση του δικαιώματος στην μόρφωση είναι υπεράσπιση της δημοκρατίας.

  Καλούμε όλους τους νέους και τις νέες στην προγραμματισμένη κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 13:00 στα Προπύλαια , ενάντια στο νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως, και στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα

  Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία | Όχι στα πειθαρχικά συμβούλια | Όχι στη μείωση των εισακτέων".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ