Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 08-Φεβ-2021 20:24

  ΓΕΕΘΑ: Σύσκεψη για την ίδρυση διακλαδικής σχολής πληροφοριών της Ε.Ε.

  ΓΕΕΘΑ: Σύσκεψη για την ίδρυση διακλαδικής σχολής πληροφοριών της Ε.Ε.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η διεύθυνση πολιτικής πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ, πραγματοποίησε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τίτλο "JUMBO Intelligence Community Meeting for JEIS" και θέμα την πρόοδο υλοποίησης των εργασιών ίδρυσης της διακλαδικής σχολής πληροφοριών της ΕΕ (Joint EU Intelligence School - JEIS).

  Όπως ανακοινώθηκε, η συγκρότηση της σχολής έχει αναληφθεί από τη διεύθυνση πολιτικής πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.

  Η ίδρυση της JEIS εντάσσεται στα προγράμματα της μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας (PESCO-Permanent Structure Organization) της Ε.Ε. και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού 'Αμυνας (EDA). Εκτός από την Ελλάδα, στην JEIS συμμετέχουν η Κύπρος, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία και η Τσεχία με καθεστώς παρατηρητών.

  Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι πέντε κρατών μελών της PESCO (Κύπρος, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία και Σλοβενία), καθώς και εκπρόσωποι του EDA, του EUMS (European Union Military Staff) και του MPCC (Military Planning and Conduct Capability).

  Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις επί του οδικού χάρτη ενεργειών ολοκλήρωσης του εγχειρήματος και ανταλλαγή απόψεων επί της συμμετοχής και έτερων κρατών - μελών της Ε.Ε. στο εν λόγω πρόγραμμα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ