Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Φεβ-2021 20:02

  Παπαευαγγέλου: Επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα

  Παπαευαγγέλου: Επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ανησυχία της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας εξέφρασε με έντονο τρόπο η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, που ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας καθώς καθυστέρησε η ολοκλήρωσης της συνεδρίασης των ειδικών.

  Η κ. Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει επιδείνωση γενικά στη χώρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα "κοκκινίζει” και πάλι, συμπληρώνοντας ότι τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια εκτιμώνται σε περισσότερα από 8.500 χιλιάδες.

  Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων υπάρχουν κάποιες περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα ανησυχητική εικόνα λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων, όπως οι δήμοι Πατρέων και Χαλκιδέων.

  Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Επιτροπή ανησυχεί και για την Αττική, όπου παρατηρείται γενικευμένη αύξηση των κρουσμάτων σε όλες περιοχές, με τα ενεργά κρούσματα να υπολογίζονται σε 4.600 περίπου. Όπως τόνισε ότι παρατηρείται αύξηση κατά 60%.

  Σημείωσε επίσης ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως την ηλικιακή ομάδα 25-45 ετών, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στα 43 έτη.

  Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε επίσης ότι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο σύνολο της χώρας ανέρχονται σε 1.600, ενώ ο μέσος όρος των εισαγωγών ανά ημέρα κυμαίνεται στις 160 εισαγωγές, εκ των οποίων 60-70 στην Αττική.

  Αναφερόμενη στις πληρότητες των νοσοκομείων, τόνισε ότι στην Αττική η πληρότητα των απλών κλινών Covid βρίσκεται στο 52% ενώ στις ΜΕΘ-Covid στο 63%.


  Στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, επισημαίνοντας μάλιστα ότι θέλουμε 8 εβδομάδες ακόμη για να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, που θα βοηθήσει στη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

  Πρόσθεσε δε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε στην κυβέρνηση μέτρα περιορισμού της κινητικότητας, ιδιαίτερα αυτής που συνδέεται με το λιανεμπόριο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ