Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Φεβ-2021 15:20

  Έλεγχοι COVID-19: Πρόστιμα ύψους €587.050 και αναστολή λειτουργίας σε δύο επιχειρήσεις

  Έλεγχοι COVID-19: Πρόστιμα ύψους €587.050 και αναστολή λειτουργίας σε δύο επιχειρήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνολικά 81.312 ελέγχους διενήργησαν την Πέμπτη 04.02.2021 οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) και κατέγραψαν 1.789 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

  Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 587.050€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε δύο  (2) επιχειρήσεις .

  Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (69.605).

  Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  Μη χρήση μάσκας
  Μη νόμιμη μετακίνηση
  Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
  Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

  Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

  Η  ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε  δεκαεπτά (17) συλλήψεις  για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

  Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο  300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

  Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραμονή πελατών στο χώρο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

  Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

  Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000€ σε ένα (1) παντοπωλείο για υπεράριθμους πελάτες, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

  Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

  Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

  Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) χρωματοπωλείο για μη τήρηση της λίστας των ραντεβού, στην Περιφέρεια Αττικής.

  Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 15.000€ σε ένα (1) γυμναστήριο για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

  Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν (1) προσωρινά υπεύθυνο αρτοποιείου για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

  Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, στην Περιφέρεια Αττικής.

  Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο ευθύνης τους, στην Περιφέρεια Αττικής.

  Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 13.400€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

  Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 7.200€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση.

  Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.

  Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ (2x3.000)€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας (συνολικά 30 ημέρες) σε δύο (2) καταστήματα (κρεοπωλείο, κομμωτήριο) για μη τήρηση των κανόνων υγιεινής στην, περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

  Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ σε τέσσερα (4) φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

  Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

  Γ. Τετραψήφιο 1520:

  Το 1520 δέχτηκε συνολικά χίλιες οκτακόσιες τρείς (1.803) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

  Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

  Το πρόγραμμα των ελέγχων διαμορφώνεται βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων αλλά και των αποφάσεων που λαμβάνονται σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών και άλλων δραστηριοτήτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των σχετικών όρων ειδικής λειτουργίας. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ